Сега трябва да се вземе решение за цената на билета,

...
Сега трябва да се вземе решение за цената на билета,
Коментари Харесай

Превръщат Бунарджика в нова туристическа дестинация

Сега би трябвало да се вземе решение за цената на билета, а по-късно да се назначи и водач, който да ръководи новото влакче на Бунарджика. Намерението на локалната администрация е това да стане много бързо и още тази есен влакчето да проработи. Това разгласи кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Градоначалникът изясни, че задачата на регион " Централен " и община Пловдив като реализатори е да оживят Бунарджика. Хълмът преди е бил и туристическа дестинация, до момента в който през днешния ден се посещава от хора, които спортуват да вземем за пример. И първата стъпка към това възкръсване на хълма е влакчето. Следващата стъпка е намирането на занятие за гости на Бунарджика. 

" Предложихме 200 квадратни метра в зоната на обръщалото да станат зона за търговия. Имаме концепция осведомителният център, който беше до Пощата, да го преместим там ", разясни кметът.

ИО " Старинен Пловдив " към този момент могат да ръководят търговски обекти, тъй че могат да се оправят със задачата да управляват и този център. Според процедурата това предложение би трябвало да мине през експертен съвет, след което ще последва утвърждение от НИНКН, решение на Общински съвет. Това ще рече, че следващата година осведомителният център може да е горе и Пловдив да има нов туристически маршрут.

По отношение на остарелия бюфет градоначалникът изясни, че администрацията го е предложила два пъти чартърен, само че никой не го е взел. Ще бъде изчистен и ще остане по този начин все още.

Паралелно регион " Централен " имат определен реализатор за ремонта на хълма. Там има обжалване, само че по този начин или другояче през идната година ще се работи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР