Сега топката е във Valve.Тази седмица, Epic Games анонсираха появата

...
Сега топката е във Valve.Тази седмица, Epic Games анонсираха появата
Коментари Харесай

Epic стартира конкурентна на Steam платформа

Сега топката е във Valve.
Тази седмица, Epic Games анонсираха появяването на собствен личен цифров магазин за видеоигри с името Epic Games Store. Това, което прави усещане в анонса на студиото е, че разработчиците ще получават доста по-голям дял от облагата от своя артикул в съпоставяне със Steam. Платформата на Valve от дълго време работи по модела „70/30“, до момента в който Epic ще дават внушителните 88% на основателите на игрите. Засега магазинът ще работи с игри за PC и macOS, само че желанията са да разшири, както платформите, по този начин и обсега на игрови заглавия. Освен това, студиото няма да се лимитира само до игри, основани чрез техния личен енджин Unreal, само че и посредством други сходни технологии. Все отново, за създателите на тези игри основани с UE ще има по-големи облаги. Epic Games Store ще поддържа и основатели на наличие в YouTube и Twitch за ревюта и показване на игри от магазина.

Явно е, че е съвпадане, само че новината идва ден, откакто Valve анонсира смяна точно в политика за разпределение на облагите сред Steam и основателите на игри, публикуващи в платформата. Тази смяна облагодетелства огромните студиа, като игри, които генерират $10 милиона и повече облага, ще получават 75% от облагата на своя артикул, а тези, които завоюват над 50 милиона, ще вземат 80% от генерираната облага.

Може и да звучи незаслужено, само че съгласно Ребека Валънтайн от GamesIndustry.biz, това има разумното си пояснение.

„Промяната, в доста връзки, не е изненадваща, защото значително ААА издатели стартират да се местят от Steam. Ubisoft и EA разгласяват игри със своите лични клиенти от известно време (макар първите да разгласяват и в Steam), а по-рано тази година, както Bethesda, по този начин и Activision, взеха решение също да загърбят платформата и да създадат някой и различен $ с оставянето на Fallout 76 и Call of Duty: Black Ops 4, прикрепени към техните лични уеб сайтове. Fortnite, играта, за която всички приказват тази година, също подцени магазина. А също така, Steam към този момент има и нов противник в лицето на Discord Store, за които да се притесняват“, обобщава тя. Е, към този момент и различен сериозен съперник се появи на хоризонта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР