Сега: София заложи супер странни цени в поръчката за чистотата

...
Сега: София заложи супер странни цени в поръчката за чистотата
Коментари Харесай

София заложи супер странни цени в поръчката за чистотата; Какво е порно за отмъщение и защо жертвите не си го просят

" Сега ":

София заложи супер странни цени в поръчката за чистотата

Поръчките за непорочност на София постоянно са имали капацитет за скандал. Кой не помни трагичната рецесия с боклука и епичната борба на кмета Бойко Борисов с Вълка, който за малко бе ритуално " изпъден " от чистотата, с цел да дойдат идващите с по-високи цени, а и Вълка да се завърне с нови контракти? Все при ръководството на ГЕРБ.

Последната мегапоръчка на Столичната община за чистенето на 7 зони на града за над 400 млн. лева не прави изключение. От конкурсната документи излиза наяве, че столицата е предпочела да заложи освен общи планирани цени за всяка обособена позиция по поръчката, само че и единични планирани цени за всяка от изпълняваните действия. Този метод на процедура предопределя какви предложения ще бъдат подадени - цените в тях постоянно са близки до прогнозните, заради което конкуренция на процедура няма и София непринудено се лишава от опцията да спести пари от едно почтено съревнование.

Мегапоръчката за чистотата покрива 7 зони на града, чиито контракти са възлагани през 2015 година и контрактите изтичат напролет на 2020 година Общата планирана стойност на цялата поръчка е 435.8 млн. лева с Данък добавена стойност. Това е доста над общата сума за същите тези 7 зони (разместване има единствено в зона 6) от 2015 година, когато по договорите за чистотата са заложени към 290 млн. лева с Данък добавена стойност (точно пресмятане още веднъж не е допустимо поради зона 6, трансферирана през 2016 година на общинското дружество " Чистота Искър " ).

" Монитор ":

Училище на търг

Статистиката демонстрира, че за последните 19 години са закрити над 1000 школа. Естествено, че са в по-малките обитаеми места, най-вече села, и напълно естествено е, че е поради неналичието или намаляващия брой деца.

Общините закриха учебните заведения и с това задължението им към постройката завършиха. Пустите здания започнаха да се разрушават и разпадат, не липсват и крадци. Дворовете пък буренясаха, та даже и децата ги хвана боязън да играят на воля.

Сега, видите ли, поради задължения на общините, частните правосъдни реализатори посегнаха и на някогашните учебни заведения.

Но не стана ясно дали общинарите сами са предложили като обезщетение за задълженията си учебните заведения, или пък ЧСИ сами са си харесали порутените здания.

" Дневник ":

Какво е " порно за възмездие " и за какво жертвите не " си го просят "

Що е то порно за възмездие -разпространението на полово откровени изображения на човеци, които не са дали единодушието си. Това включва както фрагменти, направени без единодушието на снимания (например посредством скрити камери, хакване на телефони или записване на актове на полово насилие), по този начин и фотоси и видеа, направени в подтекста на интимни връзки.

Това е дефиницията на Инициативата за кибер цивилен права - американска неправителствена организация, която се бори с този вид принуждение. Според нея обаче терминът " порно за възмездие " е подвеждащ и по-удачен е " недоброволна порнография " (nonconsensual pornography).

Тази процедура трансформира хората в " полово развлечение за непознати ", като в границите на дни изображенията, публикувани в интернет, могат да стигнат до фамилията, околните, работодателите и познатите на потърпевшия, както и да се трансфорат в първите

резултати при стартирането на името му в онлайн търсачка.

" Дума ":

Съветска " окупация " на България ли?

В края на 1940 година Съветският съюз предлага на България пакт за другарство и взаимна помощ (известната Соболева акция). По същото време Германия и Италия упорстват България да се причисли към Тристранния пакт. И радетелят за " неутралитет " на България Борис III, и фашистът Богдан Филов под бурните овации на 25-то нормално национално заседание включват България в Тристранния пакт. Страната ни става съдружник на фашистките страни - Германия, Италия, Япония, и включилите се към тях Унгария, Румъния, Хърватия и Словакия, страни съперници на Антихитлеристката коалиция на Съюз на съветските социалистически републики, Англия, Съединени американски щати и Франция.

По подписаните спогодби " Клоудиус-Попов " (1941) и " Нойбахер " (1941) България става стопански придатък на Германия, доставя немската военна индустрия с руди на цветните метали, с вълна, кожи, дрехи, храни, даже дървени къщички за немските бойци на Източния фронт.

В резултат на това дребна и бедна България финансира огромната и стопански мощна Германия. По разнообразни източници отговорностите на Германия към България са към 63-73 милиарда райхсмарки, които и до момента Германия не е върнала на България. Освен това България устоя пребиващите в страната немски войски - 7.3 милиарда лв. за интервала март 1941 до септември 1944 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР