Сега, след като Apple най-сетне пусна нощен режим в iPhone

...
Сега, след като Apple най-сетне пусна нощен режим в iPhone
Коментари Харесай

iPhone 11 срещу Pixel 3XL, Galaxy S10+ и OnePlus 6T - Нощен режим

Сега, откакто Apple най-накрая пусна нощен режим в iPhone 11, е време да съпоставим фотосите при ниска осветеност с Android конкуренцията. Преди малко повече от година Гугъл показа Night Sight режима, който незабавно получи добър банкет от почитателите специалистите и сподели какъв брой напред бяха Гугъл при софтуерните логаритми що се отнася до снимка. Много скоро по-късно останалите играчи в лицето на Samsung, OnePlus, Huawei и LG създадоха лични " нощни режими ", а не щеш ли Apple се оказаха последни на това влакче. Да забележим какво са свършили.

Интерфейс

Изпълнението на този нощен режим при iPhone е малко по-различно от това при Android противниците му. Galaxy S10, Pixel 3XL и OnePlus изискват много плъзгане из менютата, с цел да стигнат потребителите до режима за ниска осветеност, само че един път задействан, той може да бъде употребен при всевъзможни обстановки. Night Mode на iPhone от своя страна се появява единствено когато в фрагмента има незадоволително светлина. Това е изпълнено като икона на сърповидна луна в горния десен ъгъл до светкавицата.

Процесът на снимане

Снимането в нощен режим не се разграничава от това при който и да е от останалите на iPhone смарт телефоните. Това, което се случва, когато натиснете виртуалния бутон, обаче е друго. Тъй като нощният режим удължава експозицията и смъква скоростта, времето за фотографията се усилва. При Pixel 3XL да вземем за пример в центъра на екрана има брояч, който известява какъв брой тъкмо време би трябвало да държите телефона неподвижно, с цел да се получи фрагмента. Galaxy S10 и OnePlus 6T просто поучават " да стоите неподвижно ", без да ви споделят какъв брой тъкмо. Всички телефони вършат спомагателна софтуерна обработка към секунда-две откакто фотографията е направена, което предотвратява опцията да снимате няколко бързи фрагмента един след различен.

iPhone употребява таймер с назад преброяване в нощния режим, само че го слага в долната част на екрана, с цел да не пречи на зрителното поле до момента в който вършиме фотографията. Приложението, което ръководи камерата, споделя на потребителите и какъв брой време ще отнеме последвалата обработка - нормално секунда или две, според от наличната светлина. Потребителите могат да изберат и ръчно времето за обработка до 10 секунди, което на доктрина би трябвало да усъвършенства в допълнение качеството на получения кадър.

 iPhone 11 против Pixel 3XL, Galaxy S10+ и OnePlus 6T - Нощен режим
Допълнителен бонус е, че можете да видите какво се случва със фотографията, до момента в който тя се обработва - нещо, което е необичайност при сходни задания, които товарят процесора на устройството. Нито един от другите нощни режими не предлага толкоз бистрота на това, което се случва и варианти за надзор. Което демонстрира, че Apple може и да са догонващи в нощните фотоси, само че техният режим не наподобява припрян или заимствуван от конкуренцията.

Резултатите

Естествено, процесът на снимане остава на назад във времето, когато резултатите се появят на екрана. Като цяло останахме много впечатлени от Night Mode при iPhone 11. Когато преди година за пръв път пробвах нощния режим на Huawei Mate 20 Pro, не можах допускам какво са съумели да реализират китайците с добра софтуерна обработка и малко хитринки. Оказва се, че Apple са съумели да надминат освен този режим, само че и Night Sight на Гугъл, който се смяташе за пример при нощната снимка със смарт телефон.

 Pixel 3XL (горе ляво), Galaxy S10+ (горе дясно), iPhone 11 (долу ляво) и OnePlus 6T (долу дясно)
Pixel 3XL (горе ляво), Galaxy S10+ (горе дясно), iPhone 11 (долу ляво) и OnePlus 6T (долу дясно)

Тествах четирите устройства при разнообразни условия. iPhone 11 се показа на извънредно положително равнище при всички проби и съумя да направи ясни, ярки фотоси, които не изглеждаха преекспонирани или изкуствено " напомпани ". В няколко от фотосите, на които хванах нощното небе, даже се виждат звезди, които човек мъчно може да види с невъоръжено око - доказателство за това до къде е стигнала мобилната снимка. Нощният режим на iPhone 11 не беше победител на всички места, само че като приблизително показване победи останалите, а OnePlus 6T без всевъзможни подозрения се показа най-зле от четирите телефона.

Изглежда логаритмите на Apple, които обработват фотосите и се грижат за ръководството на камерите при нощния режим, са били сносно настроени, що се отнася до калибрация на цветовете. Дори при фрагментите, в които всички телефони се показаха добре, фотосите от iPhone 11 изглеждаха най-естествено от всички. Отдавам това на способността на логаритмите да разпознават сносно сцените, които снимат - и надлежно да избират съответни настройки.

 От ляво надясно - iPhone 11, Pixel 3XL, Galaxy S10+, OnePlus 6T
От ляво надясно - iPhone 11, Pixel 3XL, Galaxy S10+, OnePlus 6T

Погледнете да вземем за пример фотографията на тази рамкирана картина, снимана при доста ниска осветеност. Galaxy S10+ много се затруднява да съобщи детайлите и формите, Pixel 3XL дава много впечатляващи равнища на елементи, само че iPhone 11 фотографията наподобява като правена при пуснато осветяване. Текстурите са забележими, ясни, а цветовете са точни. Дори отражението се вижда, а в случай че приближите, ще можете да прочетете част от текста.

 iPhone 11 (горе ляво), Pixel 3XL (горе дясно), Galaxy S10+ (долу ляво) и OnePlus 6T (долу дясно)
iPhone 11 (горе ляво), Pixel 3XL (горе дясно), Galaxy S10+ (долу ляво) и OnePlus 6T (долу дясно)

В фотосите от панаира също се вижда положителната следваща обработка на фрагментите на iPhone 11. При преносимите фрагменти има леко замазване - там Pixel 3 въпреки всичко побеждава, само че като цяло резултатите наподобяват повече като фотография на неподвижен обект, в сравнение с преносим подобен. Когато люлката в действителност е статична, детайлите при iPhone 11 надминават тези на Pixel 3 и даже можете да видите към този момент упоменатите звезди.

Разбира се, в Съединени американски щати сега чакат Гугъл Pixel 4, който неизбежно ще предложи друга и усъвършенствана система от камери и Night Sight режим. В момента обаче Apple съществено се върнаха на сцената на мобилната снимка, изключително при нощните фотоси. Конкуренцията от Android още веднъж е в ролята на догонващ и има какво да научи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР