Сега предстои ратифициране на договорите от парламента, подбор на летци

...
Сега предстои ратифициране на договорите от парламента, подбор на летци
Коментари Харесай

Ген. Събев отхвърли тревогите на президента относно F-16

Сега следва одобрение на договорите от Народното събрание, асортимент на летци и техници, които да бъдат изпратени на профилирана подготовка в Съединени американски щати, след което самолетите ще стартират да постъпват. Първите чакаме в края на 2021 г, изясни ген. Събев.

Това, което ние получаваме, е естествена цена. Аз съм правил съпоставения с това, което получават и Мароко, и Словакия - явно такива са цените. Това, което получаваме като съоръжение на самолета, е малко по-добро от това, което получава Словакия, добави още генералът.

Относно коментара на президента Румен Радев, че не е въодушевен от параметрите на контракта и че държавното управление е длъжно да обезпечи техническата поддръжка и оперативните качества на новите самолети, ген. Събев изясни, че това ще се случва поетапно и дълготрайно във времето.

Изграждането на една оперативна дарба не става на раз, тя има няколко стадия, по този начин е във всички страни. Така че, паниките на президента не са задоволително основателни, добави той.

Има доста интензивен боен дисбаланс в Черно море в интерес на Руската федерация, тъй че НАТО взе навременни ограничения с повече военни учения, наблюдаване и засилено наличие. Не е желателно това напрежение, само че то не е по виновност на НАТО, разяснява още ген. Събев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР