Сега, повече от всякога, ни се налага да разполагаме с

...
Сега, повече от всякога, ни се налага да разполагаме с
Коментари Харесай

Airtame иска да бъде на всеки дисплей в компаниите

Сега, повече от всеки път, ни се постанова да разполагаме с информация и да я споделяме с нашите сътрудници, без значение от физическото ни местоположение или вида на устройство, споделя Джими Узунов

„ В Airtame всеки има личен глас, лични хрумвания, които бързо могат да бъдат осъществени, голяма доза другарство и хъс за непрекъснати победи ”, споделя Джими Узунов – експерт по триумфа на клиентите

Пазарът на безжични решения за потребностите на бизнеса и образованието съществува от години. Има конкуренция, пазарен водач и всички други стопански фактори и предпоставки за нововъведения. Тук намираме и Airtame – като иновация, която навлиза на пазара през 2014 година посредством краудсорсинг платформата Indiegogo .

Airtame ще бъде общоприетото решение за всеки един тв приемник, във всеки един офис, класна стая или конферентна зала. Целта е Airtame да „ има ” всеки един екран в дадена компания или друга организация – било то за осведомителни табла, конферентни диалози, шерване на екран или всяко едно друго взаимоотношение сред човек и екран, споделя в изявление за TechNews.bg Джими Узунов – експерт по триумфа на клиентите в младата компания.

Г-н Узунов , нова пазарна ниша ли създавате с вашия артикул Airtame или оферирате технология с преимущества по отношение на към този момент съществуващи решения? Как в действителност се зароди концепцията за Airtame?

Първоначалната концепция, която води до основаването на Airtame, се заражда в главата на един от нашите създатели, когато той се пробва да играе компютърна игра от своето легло, ситуирано прекомерно надалеч от тв приемника, с цел да бъде опъването на кабели оптимално решение.

Този пазар, на безжични решения за потребностите на бизнеса и образованието, съществува от години. Има конкуренция, пазарен водач и всички други стопански фактори и предпоставки за нововъведения. Тук намираме и Airtame, като иновация, която навлиза на пазара през 2014 година посредством краудсорсинг платформата Indiegogo. Там Airtame набира повече от 1,7 милиона $, надминавайки в началото поставената цел с близо 800%, което тогава слага връх в платформата, говорейки за хардуерен артикул, спечелил редица награди, в това число и една такава от ревюто CES в Лас Вегас.

По това време, продуктът Airtame се показва като универсалното решение за дома и бизнеса, което ще ни отърве от кабели. Уви, това се трансформира в идната година, когато създателите осъзнават, че колоси като Гугъл и Apple и техните артикули Chromecast и AppleTV, са прекомерно сериозен съперник на пазара за домашна електроника. Това води до сложното, само че вярно решение, Airtame да останe, извънредно, артикул за бизнеса и образованието.

А когато загатнах иновация, имам поради следните детайли, които отличават Airtame от нашите съперници:

Наблягате на приложението на Airtame в бизнеса – като средство за презентации – и за потребностите на образованието. Какво демонстрира опитът ви с работата с клиенти досега – кои са най-предпочитаните сюжети на приложимост?

От позиция на усвояването на продукта, сигурно сферата на образованието в Западна Европа и Съединени американски щати държи първото място. Там се намират най-големите ни клиенти. Тук приказваме за хиляди устройства едновременно, като интервалът от първата точка на контакт до продажба и апаратура е извънредно къс в множеството от случаите.

Airtame се състои от две съществени елементи – хардуерно устройство, което в действителност е един дребен компютър с операционна система Linux, и приложение, конфигурирано на компютъра на всеки, който би желал да употребява решението

Airtame намира извънредно огромно приложение в класната стая, заради няколко аргументи. Първо, отстрани потребността от всевъзможни кабели, които могат да се простират с метри по пода, стените и тавана. Ще останете сюрпризирани, само че кабелите са публично оповестени за заплаха на работното място в Съединени американски щати. Второ, извънредно елементарно за инсталиране устройство, което го прави желано от хората, грижещи се за ИТ оборудването в едно учебно заведение. Трето, ниска цена – тук няма потребност да разяснявам преимуществото. Четвърто, извънредно подсъзнателен артикул с доста елементарен интерфейс, желан от учители и възпитаници. В рамките на 2 клика, всеки може да показа картината от своя компютър (независимо от операционната система) на огромния екран (телевизор или проектор).

Подобни са и преимуществата, когато приказваме за компании, които употребяват нашия артикул. Там усвояването може да се забави, поради ограниченията за сигурност, които по-големите компании постановат, когато приказваме за артикул, който би трябвало да се внедри в мрежовата инфраструктура, какъвто е Airtame.

Претенциозен артикул като Airtame , който поддържа всевъзможни платформи, безспорно изисква сериозна софтуерна експертиза. Какъв запас стои зад вашата млада компания? Разкажете повече за екипа и организацията на работа.

Продуктът е извънредно сложен. Състои се от две съществени елементи – хардуерно устройство, което в действителност е един дребен компютър с операционна система Linux, и приложение, конфигурирано на компютъра на всеки, който би желал да употребява Airtame. Най-общо казано, устройството комуникира с приложението, като за задачата може да употребява своята Wi-Fi мрежа, тази на клиента (препоръчително), към която са свързани и компютрите, на които е конфигурирано приложението.

В момента във компанията работят повече от 90 индивида. 65 от тях са в  основния офис в Копенхаген, половината от които софтуерни инженери и разработчици. Около 15 индивида работят в офис в Ню Йорк, който отвори порти при започване на предходната година, а останалите 10 се намират в разнообразни краища на Европа. За благополучие и шанс, се събираме всички на едно място минимум два пъти годишно, в Копенхаген, или на някое екзотично място в Европа за годишния ни workathon – събитие, в което в границите на седмица, всички живеем, работим и се забавляваме на едно място. Това е потвърдена рецепта за повишение на творчеството и сближение на екипа.

Едно от най-големите преимущества на това да работиш за Airtame, са напъните, които се поставят, и средствата, които НЕ се пестят за насърчаване на работната просвета, която сме построили. Екипът е извънредно стимулиран и обединен. Тук ще изтъквам един от нашите създатели и изпълнителен шеф Йонас: „ Често споделят, че стартъп фирмите се оприличават на едно огромно семейство. Ние не сме това. Ние сме един състезателен тим. Най-добрите спортни тимове в света имат топлота между тях, само че се концентрират върху работливост и да печелят дружно. Семействата се карат. Ние нямаме време за това.[2] ”

В общи линии, в Airtame всеки има личен глас, лични хрумвания, които бързо могат да бъдат осъществени, голяма доза другарство и хъс за непрекъснати победи във всеки един аспект. Работата е динамична, междуекипна и доста предизвикателна.

Ако би трябвало да посочите няколко основни изгоди от използването на Airtame , с цел да убедите дадена компания или друга организация да внедри вашето съвременно софтуерно решение, кои биха били те?

Както към този момент загатнах, главните основните изгоди са следните:

Airtame към този момент оперира в световен мащаб, само че до каква степен се простират вашите упоритости след несъмнено сполучливия старт на компанията. Планирате ли разработка на други артикули, сливания или по-тесни стратегически партньорства?

В момента сме в интензивен развой по създаване на няколко приложения, които могат да се употребяват посредством нашата Cloud платформа. Това е нещо, което нашите клиенти споделят непрекъснато с нас и желаят да видят на бял свят. Тук приложенията са безбройни. Започнахме с приложение „ Вграден часовник ”, което звучи много обикновено, а в действителност е извънредно потребно. Някои от другите приложения, които сега работят непосредствено с Airtame, са Гугъл Slides, Trello и Unsplash[4].

Дисплеите ще продължат да бъдат неизменима част от процеса на шерване на информация, а Airtame ще бъде там – във всеки един аспект от този развой

Планираме още доста такива партньорства, както и опцията за Open Source API, което ще помогне на всеки да сътвори лично приложение, работещо с Airtame. В момента сме в бета интервал и всичко това е гратис, като концепцията е с повишаване на броя на приложенията, да се сътвори виртуален магазин, посредством който всеки ще може да употребява тези приложения против месечно възнаграждение.

Тук е моментът да загатна, че този развой на създаване се реализира отчасти и благодарение на европейската стипендия, която Airtame завоюва не от дълго време, посредством Хоризонт 2020[5]. Това е най-голямата европейска стратегия за изследване и нововъведения и гласуваното ни доверие от Европейския съюз е огромна чeст за цялата компания!

Ако хипотетично се пренесем в близкото бъдеще – след 10-15 години, в свят на роботи и изкуствен интелект ли ще живеем и вършим бизнес? Как виждате развиването на вашия новаторски артикул на фона на неизбежната AI вероятност?

Не, не мисля че това е действителна прогноза за идващите 10-15 години, както и не мисля, че роботи ще ни заменят в огромна част от специалностите, които съществуват през днешния ден. Да, сигурно там, където автоматизацията е логически идващ ход на развиване, това може да се окаже по този начин. Но исторически видяно, това съвсем постоянно е правилно. Автомобилостроене, всевъзможни всеобщи индустриални действия, програмен продукт и така нататък

AI към този момент е действителност в някаква степен. Все по-често виждаме чат ботове по разнообразни уеб страници, които употребяват сходна технология, с цел да наподобят човешко държание, когато дават отговор на въпроси на посетителите. Въпреки че еволюцията е експоненциална действителност, не мисля че 10-15 години са задоволителни за подобен голям скок.

А по отношение на Airtame – това ще бъде общоприетото решениe за всеки един тв приемник, във всеки един офис, класна стая или конферентна зала. Целта е Airtame да „ има ” всеки един екран в дадена компания или друга организация. Било то за осведомителни табла, конферентни диалози, шерване на екран или всяко едно друго взаимоотношение сред човек и екран.

В бизнес света ставаме очевидци на еволюция в процеса на работа. От огромни лични устройства за всеки, през по-малки такива, които се сгъват и са портативни до още по-малки, нашите смарт телефони, ние постоянно сме комуникирали между тях посредством шерване на образна информация посредством дребни и огромни екрани към по-големи такива, налични за повече хора едновременно. Сега, повече от всеки път, ни се постанова да разполагаме с тази информация и да я споделяме с нашите сътрудници, до момента в който работим в екип, без значение от физическото ни местоположение или вида на устройство, което използваме.

Мисля, че наклонността освен ще се резервира, само че и ще се ускори, като екраните ще продължат да бъдат неизменима част от процеса на шерване на информация и Airtame ще бъде там, във всеки един аспект от този развой, с цел да го направи допустимо най-лесен и подсъзнателен.

[1] https://airtame.com/blog/cloud-updates/

[2] https://airtame.com/blog/company-culture-and-growth/

[3] https://airtame.com/blog/new-homescreen-apps-digital-signage/

[4] https://airtame.com/blog/new-homescreen-apps-digital-signage/

[5] https://airtame.com/blog/horizon-eu-grant/
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР