Сега не е време за оставки. Пред България стоят изключително

...
Сега не е време за оставки. Пред България стоят изключително
Коментари Харесай

Спас Гърневски: Не е време за оставки

Сега не е време за оставки. Пред България стоят извънредно съществени провокации – европредседателството, Балканите, вътрешните проблеми на страната. Така депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски разяснява в предаването „ Лице в лице “ по bTV поисканата от Българска социалистическа партия оставка на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов поради разкритията във кино лентата на Елена Йончева „ Граница “.

Филмът на Йончева е част от опитите за дестабилизация на страната , които започнаха от първата минута на избора на новото ръководство, съобщи Гърневски.

Според него обаче дестабилизацията няма да се случи и вотът на съмнение, готвен от Българска социалистическа партия, няма да мине.

„ Вотът на съмнение, привързан с корупцията, е добра тематика за диспути в Народното събрание. Само че тя би трябвало да стартира две години преди 10 ноември 1989 година “, съобщи той.

Темите за приватизацията и корупцията вървят ръка за ръка. Приватизацията произтича от корупция и корупцията е продължение на приватизацията , разяснява той.

Гърневски уточни, че като човек, бил в локалната политика, има задоволително образци за това.

Той напомни, че предходната година, като общински консултант, е внесъл до всички национални институции отчет за договорката за Международния панаир в Пловдив. Тя „ стартира с ужилване на Община Пловдив със 150 млн. лева – най-ценните парцели – Стар град, към Панаира, „ Санкт Петербург “, гребен канал, и с тези 150 млн., откакто Общината ги губи единствено за 10 месеца, с тях се взе участие в приватизацията на Панаира (...) Точно по това време, когато господин Гергов, някогашен функционер на Българска социалистическа партия и тогава, и в този момент, приватизира това необикновено имущество, зам.-министър на стопанската система е тъкмо госпожа Корнелия Нинова и е ръководител на борда на Панаира. (...) 2010 година, по времето на господин Цветанов като министър на вътрешните работи, Главна дирекция на Криминална полиция прави извънредно сериозна инспекция с констатации за съществени закононарушения във връзка с приватизацията “.

Целият общински съвет гласоподава отчетът да бъде пратен в националните институции. Кражбата става 2006 – 2007 година Докладът е импортиран в края на ноември предходната година, отминалостта изтече на 19 април 2017 година, а оторизираните органи дадоха отговор, че няма данни за нарушавания и закононарушения , уточни той.

Надявам се, че новият орган, който в този момент се основава – антикорупционният, ще извади на ярко работата на всички институции. И когато един подобен сериозен орган изиска преразглеждане, и в случай, че отпадне отминалостта, съм уверен, че рано или късно Пловдив ще си върне заграбените парцели, съобщи той.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР