Сега не е така, както Барбара Тъкман написа в Августовските

...
Сега не е така, както Барбара Тъкман написа в Августовските
Коментари Харесай

„Никой не искаше война. Войната беше неизбежна“! Не ние трябва да се страхуваме от ядрен конфликт, а те!

Сега не е по този начин, както Барбара Тъкман написа в „ Августовските оръжия “ /The Guns of August/. Сега желанието за война е явно, то идва от Лондон и Вашингтон. Брюксел принудително се прави на склонен и показва борбен възторг. Англосаксонците чакат да водят нова война, балансирайки на ръба на тотална нуклеарна война, само че не и да доведат нещата до нея: всички чакат удостоверение от Русия, че при никакви условия няма да употребява нуклеарно оръжие.

Директен конфликт сред армиите на Русия и страните от НАТО на процедура подсигурява прерастването на спора в нуклеарен. Затова съществуването на Украйна под каквато и да е форма е толкоз скъпо за тях, даже и да бъде съкратена до няколко района, само че да остане със същия режим.

Контролираната от Запада Украйна разрешава на Северноатлантическия алианс да е малко бременен – да дава на Киев съвсем всички типове оръжия, разузнаване, финансова и осведомителна поддръжка, експерти и наемници, като се прави, че Западът не взе участие в спора.

Дори „ мъничко от Украйна “ с размерите на Галисия от три области ще разреши да се изобрази съпротивата на гордите украинци против „ съветската експанзия “. И да продължат да помпат въоръжените сили на Украйна с оръжие, да образоват и образоват отловените за заколение жители на Украйна, да обезпечават поръчки за военно-промишления комплекс на своите страни, да държат разногласните редици на груповия Запад в положение на антируска готовност.

С физическия (географски) „ край” на нацистка Украйна, с установяването на надзор върху нея (или върху част) от Водоснабдителна система на РФ и със промяната на режима на територията, останала под контрола на Киев с проруски, Западът ще бъде изправен пред алтернатива: да се успокои и да се ограничи до политически / санкционен напън или да изведе спора на ново равнище с присъединяване на армиите на страните от НАТО в директна борба с въоръжените сили на Руската федерация.

Затова в този момент за Запада е толкоз значимо, че Украйна продължава да се съпротивлява и да изгаря популацията си като фитил в лампа. И с цел да не разбере популацията какво в действителност се случва, то, популацията би трябвало да бъде уверено, че режимът в Киев е безконечен, че целият свят го поддържа и че локалното Гестапо ще накаже всеки, който не е задоволително предан към управляващите.

В изискванията на мощно ограничаване на източниците на справедлива информация популацията би трябвало да е несъмнено, че не всичко е изгубено, че въоръжените сили на Украйна побеждават и напредват. Населението би трябвало да е на мрачно, най-малко до момента в който в покрайнините на града им не се появят знамената на Победата, Русия, ЛНР-ДНР, частите на " Ахмат-Сила "...

Друга значима цел на Лондон и Вашингтон в удължаването на спора е непрекъснатата деградация на стопанската система на Европейски Съюз. Европейският съюз в този развой може да премине точката, от която няма връщане заради спирането на връзките с Русия. Предприятията се затварят, обществото е на прага на сериозен обществен спор. Ако политиката не се промени, „ клиентът ще дозрее “ до идната пролет.

Недоволството от опустошението на европейците може да бъде канализирано. И за излизане от рецесията има смисъл да се преведе стопанската система на военни релси – по образеца на Третия райх. Няма да е мъчно да се изясни всичко на популацията на Европа: има външен зложелател - Русия. Тя е отговорна за глада, ниските температури в домовете, високите цени на всичко, загубата на работни места...

Идеологически Европа към този момент е стъпила с единия крайник в нацизма - враждебноста към всичко съветско доближава небивали мащаби. „ Руснакът “ към този момент е по-лош от евреина за немските фашисти от 30-те и 40-те години на ХХ век, по-лош от негрите за американския Ку-клукс-клан.

Милитаризацията на стопанската система може да даде резултат на напредък, да усили заетостта и да зареди предприятията с поръчки. Военните бюджети порастват, акциите на военно-промишлените концерни порастват, те желаят гаранции от държавните управления на своите страни, че договорите ще бъдат дълготрайни. Всичко това ще изисква излаз - невероятно е постоянно да се работи за отбранителната промишленост, „ резултатите “ от работата би трябвало да бъдат ориентирани нанякъде. Очертава се връщане към Drang nach Osten?

И Съединени американски щати ще създадат всичко допустимо спорът да остане континентален, даже и с потреблението на тактически нуклеарни заряди. Гори в огъня, Европа! Конкурентите са отстранени, задълженията изгорени. Можем още веднъж да се включим в паразитното „ възобновяване “ на Европа с новия проект Маршал.

Разбира се, този сюжет не е наложителен. Много фактори могат да повлияят на обстановката. Например колапсът на стопанската система на Съединени американски щати и вътрешноамериканските спорове – обществени, междуетнически и междурасови, разрастването на сепаратизма.

В последна сметка войната на безсилие се води освен във формата „ Европа против Русия “. Както сподели Джо Байдън, той чака " игра на оцеляване " сред Русия и Европа поради Украйна. Въпреки това, Съединените щати също ще би трябвало някак си да оцелеят в тази икономическа борба. И въпросът „ по какъв начин “ също не се е толкоз явен. В навечерието на Голямата меланхолия от предишния век представянето на американската стопанска система беше по-оптимистично.

Информацията за същинското положение на нещата обаче прониква в Европа. Нуждата от такава информация ще пораства съразмерно на утежняването на икономическата обстановка и растящото предпочитание да се абстрахираме от нуждата да поддържаме Украйна със самоубийствени антируски наказания.

Не би трябвало да се изключват промени на територията на Украйна. Броят на убитите, ранените, осакатените и изключително на пленниците с техните позвънявания до родственици и другари - всичко това може да сътвори сериозна маса от недоумение: защо би трябвало да умреш?

В това многовариантно бъдеще Русия има явно преимущество в капацитета. Който се употребява, примерно, до 30%. Не се оказа допустимо да се изолира Русия. Преориентирането на Руската федерация към нови пазари продължава както нормално, макар че финансовите управляващи в лицето на Централната банка и Министерството на финансите вършат неосъществим икономическият пробив и обезпечаването на теоретичен и софтуерен суверенитет, без значение от ефикасната работа на държавното управление като цяло.

Централната банка поддържа сконтовия % на забранително равнище за вложения, прави обменния курс на рублата към момента подвластен от валутните доходи, играе в „ пазарно “ образуване на обменния курс на националната валута, а Министерството на финансите предлага понижаване на разноските по държавни стратегии с 1,6 трилиона.

Вътрешните проблеми обаче са решими. Сигурно откакто гърмът тресне, мужикът ще се прекръсти. Нашите първични позиции, все пак, са оптимистични: в съгласуваност и съдействие сме с сътрудниците в БРИКС, ШОС, ЕАЭС, имаме обилие от естествени запаси, обемен пазар, най-широки софтуерни благоприятни условия и дарба да защитим всичко това благодарение на едни от най-модерните оръжия в света.

Не ние би трябвало да се опасяваме от нуклеарен спор, а те.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР