Сега не е моментът за бюрократични спънки между НЗОК и

...
Сега не е моментът за бюрократични спънки между НЗОК и
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: В условията на коронавирус, да хванеш грип си е късмет

Сега не е моментът за бюрократични пречки сред НЗОК и БЛС. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

Ако продължи тази неспособност за работа, ще се желаят оставки. Не е момента за мудна работа. Български лекари няма да стачкуват на фона на епидемията няма да стачкуват, безапелационен бе шефът на БЛС.

Здравната каса би трябвало да отговори на потребностите на популацията, желаеме да им помогнем да проработят по-късно. Няма време, епидемията върви, разкри доктор Маджаров.

"Ако специалистите и лекарите не упорстваха да има по-силни ограничения, то нямаше да стоят по този начин нещата. Разбира се, ще има компликации за хората, които работят в молове и заведения ", разяснява той.



"Лекарите не се ядосват, те страдат когато няма съответен отговор от страна на обществото ", сподели още шефът на БЛС.

"Антигенните проби би трябвало да бъдат признавани, съгласно данните от Съединени американски щати. Европа споделя, че решението е на всяка страна ", разяснява специалистът.

"Няма да има предел на направленията за Коронавирус, би трябвало да имате най-малко 2 признака, а преценката се оставя на персоналните лекари ", сподели още той.

"В изискванията на ковид, да хванеш грип си е шанс ", приключи доктор Иван Маджаров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР