Сега на нашата историческа руска земя се случват тъжни събития,

...
Сега на нашата историческа руска земя се случват тъжни събития,
Коментари Харесай

Руският Патриарх честити Великден и причисли Украйна към “русский мир”

" Сега на нашата историческа съветска земя се случват тъжни събития, които даже могат да бъдат разказани като вътрешна омраза. Днес се обръщам към руснаците и украинците, изключително към тези, които се оказаха въвлечени в този спор срещу волята си: със силата на нашата молитва, и нашите положителни каузи, и нашите положителни планове, ние би трябвало да създадем всичко, с цел да спрем този спор допустимо най-скоро “, сподели Кирил, представен от съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

 

Всъщност “историческата съветска земя ” нееднократно е била мотив на Путин и доближените му, които съвсем (или напълно) отхвърлят съществуването на Украйна. Ето по този начин да вземем за пример някогашният съветски президент Дмитрий Медведев, който е размахвал нуклеарната карта неведнъж, съобщи, че Украйна “не е нужна на никого като страна и по тази причина ще изчезне ”. 

Руският патриарх Кирил не изневери на себе си и продължи със противоречивата изразителност, която отхвърля съществуването на Украйна като самостоятелна и обособена от Руската федерация страна. Кирил изрази " вяра ", че двата народа ще " възстановят своя мир и положително взаимно битие като приятелски нации, които в някакъв миг са били една нация, обитаваща една страна - Русия ". 

 

Украйна афишира самостоятелност в края на август 1991 година, когато се разпада Съветския съюз. На 8 декември 1991 година Украйна, Беларус и Руската федерация подписват в Брест така наречен Беловежко съглашение, с което споделят на света, че Съюз на съветските социалистически републики не съществува, и основават Общността на самостоятелните страни (ОНД). След разпада на Съюз на съветските социалистически републики Леонид Кравчук печели президентските избори в Украйна с близо 60% избираемост. По това време стандартът на живот внезапно спада, като брутният вътрешен артикул се свива с близо 60% сред 1990 и 1999 година,а равнищата на инфлацията доближават петцифрени стойности. Увеличават се престъпността и безработицата.

 

През 1994 година в Будапеща под председателството на Ядрения клуб, Украйна непринудено се съгласява да се откаже от нуклеарния си боеприпас, останал ѝ в завещание от Съюз на съветските социалистически републики, и да го върне на юридическия правоприемник на Съветския съюз – Руската федерация. В подмяна на този акт Англия, Съединени американски щати и Русия стават гаранти за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР