Сега на мястото на знаменитото заведение се строи жилищен блок,

...
Сега на мястото на знаменитото заведение се строи жилищен блок,
Коментари Харесай

Жоро Илиев Се Върти В Гроба След Това Което Се Случи! Вижте Разбиващото Видео!

Сега на мястото на популярното заведение се строи жилищен блок, написа trafficnews.bg.

В зората на демокрацията братята Васил и Георги Илиеви трансформират ресторанта на колелото на рейсовете 74 и 76 зад квартал „ Гоце Делчев ” (в соца носеше името на Емил Марков) в щаб и място за веселби. Насред огледалната зала с интериор в духа на мутробарока висаджиите чертаят проекти по какъв начин да слагат в сутерен страната. Първо с рекет, а след това с охраняем и осигурителен бизнес.

Тук гастролират всички шоузвезди на прехода – от Володя Стоянов и Кали през Софи Маринова до Слави Трифонов. В " Мираж " Георги Илиев подвига сватбата си с Мая, отново тук ще се ожени и Влади Въргала, който е любим на страховитите братя от Кюстендил. Заведението помни диви купони и брутални разгулен изцепки. Някои комични, други съвсем трагични. Като случая с фамозния Фатик, който се прострелял в ръката, а след това я превързал със свалена завивка от масата, с цел да продължи индиферентно веселбата. Началото на края на славата на „ Мираж ”, която угасва тъкмо като мираж в пустинята, идва в 21 часа на 25 април 1995 година.

Тогава Васил Илиев е прострелян смъртоносно в обичания му състезателен мерцедес, тъкмо пред кръчмата, която му е като втори дом. 10 години по-късно патрон ще прати на оня свят и брат му Георги Илиев, а с това идва и залезът на ВИС.

Междувременно показни убийства покосяват знакови имена като Фатик, Поли Пантев, Илия Павлов, Димата Руснака, Косьо Самоковеца, Иво Карамански и Бай Миле. Един по един популярните гости на „ Мираж ” попълнят листата на покойниците. Ресторантът се трансформира в елементарна квартална кръчма, която ще живурка до края на предходната година. Тогава последният притежател на заведението Николай Цветин, един от дребното оживели висаджии, продава парцела на бургаски бизнесмени. През май багерите срутват това, което е останало от паметното заведение. Скоро там ще се издигне пететажна кооперация. Едва ли някой ще постави на входа й паметна плоча: " Тук идваха, пиеха, пееха и обичаха мъжете, от които трепереше цяла България ". Доскоро двата бора пред заведението напомняха за двамата братя Илиеви.

Сега от „ Мираж ” няма диря. Само фотосите припомнят къде пируваха с най-хубавите девойки „ неприятните момчета в черни облекла и бели души ”, както пееше за тях Слави Трифонов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР