“Сега на 14 септември ще гласуваме бюджета за тази година

...
“Сега на 14 септември ще гласуваме бюджета за тази година
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Бюджетът на София трябва да бъде приет

“Сега на 14 септември ще гласуваме бюджета за тази година на общината, това е поради забавянето на държавния. Призовавам “Демократична България ” да не разрешават да падне, тъй като това не е бюджетът на Фандъкова. Това е бюджетът на софиянци, по него несъмнено ще работим следващата година, Бог знае по кое време ще бъде признат държавния бюджет. ” Това сподели ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в ефира на bTV.

“Имаме стратегия за оправяне на тротоарите. 14 пъти повече пари осигурихме – 120 млн. лева, или за към 700 хиляди кв. м. Приехме ясни стандарти – какви да са условията към материалите, назначихме и в допълнение хора за контрол над строителните действия. Това е метод да създадем градската среда по-достъпна. Но с цел да се случи това, би трябвало да имаме бюджет ”, сподели той.

Запитан той ли ще е претендентът за кмет на ГЕРБ, Георгиев отвърна, че  Бойко Борисов ще даде отговора, когато пристигна време.

Уверявам ви, че ГЕРБ ще има добър претендент, ние сме най-голямата политическа мощ. Варианти имаме доста, ние сме партия с извънредно добър екип, добави той.

Според Георгиев има потребност и се работи доста за възстановяване на инфраструктурата, защото общините могат само това да вършат.

“Изработихме законопроект, с който да дадем достъп на пътна полиция до общинските камери, освен в София, само че и в цялата страна. В София стационарните камери на Министерство на вътрешните работи са 3, тези на общината са 700 и е грехота да не можем да използваме тези автоматизирани системи за надзор по този начин, както се прави в цяла Европа, уточни Георгиев.

Георгиев се надява този план бързо да бъде признат и на второ четене.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР