Сега му е времето в страната да бъдат проведени предсрочни

...
Сега му е времето в страната да бъдат проведени предсрочни
Коментари Харесай

Сръбски министър за предсрочен вот за парламент: Сега му е времето

Сега му е времето в страната да бъдат извършени предварителни парламентарни избори, сподели сръбският министър на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич пред локалното радио Б92.

По думите на вицепремиера в държавното управление на Ана Бърнабич има две съществени аргументи жителите на западната ни съседка да отидат предварително до урните, с цел да изберат нов парламент тази, а не когато изтича четиригодишния мандат на сегашната Скупщина – през 2020 година

"Първата е, че държавното управление би трябвало да има необятна социална поддръжка, с цел да може да се реши казуса с Косово ", уточни Ляич. "Втората причина са митингите. Демонстрациите демонстрират, че има протест на тази Скупщина и оборване на легитимността на държавното управление. Ето за какво дано да постъпим като цивилизовани хора. Във всички естествени страни идването и рухването от власт се взема решение с бюлетини ", съобщи още той.

Лидерът на Социалдемократическата партия добави, че въпросът за предварителен избор за Скупщина би трябвало да се реши от президента на страната Александър Вучич. "Ние ще продължим да сътрудничим с президента ", сподели още Ляич.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР