Сега, когато инфлацията е наполовина и растежът ни е по-силен,

...
Сега, когато инфлацията е наполовина и растежът ни е по-силен,
Коментари Харесай

Риши Сунак: Правителството ще намали данъците, след като инфлация...

" Сега, когато инфлацията е на половина и растежът ни е по-силен, което значи, че приходите са по-високи, можем да стартираме идната фаза и да насочим вниманието си към понижаване на налозите ", означи Сунак.

 

Британският водач бе безапелационен, че държавното управление би трябвало да даде приоритет на редуцирането на данъчната тежест, само че и уточни, че няма да повтори стъпките на неговата предшественичка на поста Лиз Тръс и да прибегне към понижаване на налозите, без да има съответни детайлности към нужното финансиране.

Премиерът изясни също по този начин, че намаляването на налозите ще стане последователно.

 

" Можете да ми вярвате, когато споделям, че можем отговорно да стартираме да понижаваме налозите ", акцентира той.

 

В речта си министър-председателят се опита да противодейства на проектите на лейбъристите да заемат още милиарди лири, с цел да финансират нулевите чисти вложения на Обединеното кралство.

 

Според Сунак " това повтаря икономическата неточност на миналогодишния минибюджет. Раздуването на разходната част с десетки милиарди лири, за които няма проект от къде ще дойдат, е също толкоз рисково, колкото раздуването на десетки милиарди лири за данъчни облекчения ".

 

Той обаче не пожела да разяснява кои налози евентуално ще бъдат понижени.

 

Също по този начин английското държавно управление ще се концентрира върху решаването на така наречен проблеми, свързани с предлагането, измежду които главният е дефицитът на служащи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР