Сега като се съберат партиите и започнат да преговарят за

...
Сега като се съберат партиите и започнат да преговарят за
Коментари Харесай

Бюджет 2023 - напрегнат или предизборен?

Сега като се съберат партиите и стартират да договарят за кабинет, първа точка би трябвало да е политиката по приходите. Това съобщи главният икономист от КНСБ Любослав Костов пред Българска национална телевизия.

По думите му това, което се залага като недостиг, разноски и доходи в бюджета не се извършва. Бюджетът е под напрежение, само че не е толкоз зле ситуацията, колкото ни се разказва, уточни Костов.

Според него дефицитът ще бъде по-малък, а приходите в бюджета ще са повече. Единствен, който печели от инфлацията в България е финансовият министър, посочи Костов.

Той счита, че има огромно разминаване от това, което споделят политиците и това, което виждат и усещат хората в магазина. Любослав Костов се надява през актуалната година да има бюджет. Политиците да не си вършат сметка да вкарват бюджета в Народното събрание, без да бъде обсъден на Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС), прикани той.

Икономистът Михаил Кръстев добави, че е много евентуално да се стигне до избирателен бюджет. Пари в страната няма и няма по-висока събираемост, уточни той.

Според него корекциите сред първо и второ четене при приемането на бюджета за 2023 година ще бъдат пагубни. Тогава държавният глава Румен Радев щял да постанова несъгласие на някои текстове, с цел да се стигне до по-балансиран вид. Добре е бюджет да бъде признат, когато има постоянно държавно управление, сподели още Михаил Кръстев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР