Сега като се съберат партиите и започнат да преговарят за

...
Сега като се съберат партиите и започнат да преговарят за
Коментари Харесай

Бюджет 2023 - напрегнат или предизборен?

Сега като се съберат партиите и стартират да договарят за кабинет, първа точка би трябвало да е политиката по приходите. Това съобщи основният пред Българска национална телевизия.

По думите му това, което се залага като недостиг, разноски и доходи в бюджета не се извършва. Бюджетът е под напрежение, само че не е толкоз зле ситуацията, колкото ни се разказва, уточни Костов.

Според него дефицитът ще бъде по-малък, а приходите в бюджета ще са повече. Единствен, който печели от инфлацията в България е финансовият министър, посочи Костов.
 И Българска социалистическа партия кани партиите на среща, само че за бюджета
И Българска социалистическа партия кани партиите на среща, само че за бюджета

Преговорите за сформиране на държавно управление би трябвало да вървят паралелно с гласоподаване на бюджета, безапелационни са от левицата

Той счита, че има огромно разминаване от това, което споделят политиците и това, което виждат и усещат хората в магазина. Любослав Костов се надява през актуалната година да има бюджет. Политиците да не си вършат сметка да вкарват бюджета в Народното събрание, без да бъде разискван на Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС), прикани той.

Икономистът Михаил Кръстев добави, че е много евентуално да се стигне до избирателен бюджет. Пари в страната няма и няма по-висока събираемост, уточни той.

Според него корекциите сред първо и второ четене при приемането на бюджета за 2023 година ще бъдат пагубни. Тогава президентът Румен Радев щял да постанова несъгласие на някои текстове , с цел да се стигне до по-балансиран вид. Добре е бюджет да бъде признат, когато има постоянно държавно управление, сподели още Михаил Кръстев.
 ГЕРБ няма да бави процеса при крах на първия мандат, твърди Захариева
ГЕРБ няма да бави процеса при крах на първия мандат, твърди Захариева

ГЕРБ ще изпратят свои представители на срещата за бюджета, инициирана от БСП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР