Сега има толкова много актуални книги по психология, че е

...
Сега има толкова много актуални книги по психология, че е
Коментари Харесай

14 доказано работещи психологически трика (ще искате да пробвате последния)

Сега има толкоз доста настоящи книги по логика на психиката, че е невероятно да се прочетат всички, даже при мощно предпочитание. И с цел да изпробвате всички препоръки на процедура, животът не е задоволителен. Освен това половината от тях могат да бъдат загуба на време.

 

Ние от Happywoman взехме решение да опростим задачата и да разберем кои психически трикове в действителност работят. А като бонус – не най-полезният, само че несъмнено занимателен трик, който ще желаете да изпробвате.

 

1.Използвайте „ Аз-твърдения “, а не т.нар.„ you-statement “, каквото е: „ Направи неточност, пробвай още веднъж “. Човекът усеща, че го обвинявате. Опитайте това: „ Не съм сигурен дали това е вярно, дано опитаме още веднъж. “ А вместо „ Кажи ми, в случай че имаш потребност от помощ “, нормално споделям „ Кажи ми, в случай че мога да ти оказа помощ с нещо друго “.

2.Винаги се усмихвайте, когато хората идват при вас, по този начин те ще мислят, че се радвате да ги видите. Това оказва помощ да се откри диалог и да се основат доста положителни познанства.

3.Ако попаднете на експлозивен и недодялан клиент, кажете му какъв брой оценявате неговите самообладание и схващане. Той ще си намерения: „ Да, толерантен съм и разбирам “ – и ще стартира да се държи по този метод.

4. Когато говорите, копирайте израженията на лицето на събеседника. Само че би трябвало да наподобява естествено и тогава ще извършите прелестно усещане.

5.Когато питате чужд за помощ, първо питайте всъщност, а по-късно пробвайте да размените няколко фрази на общи, приятни тематики.

6.Когато ви демонстрират нещо, отворете леко устата си. Не е належащо да зяпате като шаран, сантиметър е задоволителен. Така ще наподобява, че ви интересува.

„ На работа имаше едно момиче, което доста ми харесваше. Всеки път, когато се виждахме, й предлагах обичаните й сладки. Правя това от седмици. И тогава един ден тя ме откри и се извини, че ме тормози, само че искаше да пристигна да ме види преди малко тръгване. Когато човек ми каже нещо, аз не го преустановявам и не задавам непотребни въпроси. Това ми дава даже повече информация, в сравнение с в случай че запитвам педантично. “

7.Ако клиентът е сърдит, просто го оставете да говорит. Не го прекъсвайте, само че понякога кажете нещо като „ Добре “, „ Разбирам “. Ако би трябвало, водете си бележки и обобщавайте в края. Повечето ядосани клиенти просто желаят да знаят, че в действителност сте обърнали внимание на техния проблем. Ако лицето се обади още веднъж след известно време, питайте го дали въпросът му е бил позволен последния път. Така клиентите ще са прелестно сюрпризирани, че ги помните.

8.Ако участвате в съревнование, спорт или друго, а съперникът ви превъзхожда, кажете му нещо от рода на: „ Днес си в най-хубавата си форма! Как си? “ Обикновено човек прави всичко автоматизирано и след въпроса ви ще стартира да мисли за своите дейности и може да бъде продънен.

9.Всъщност не е нужно да говорите доста, с цел да поддържате диалога. Просто повтаряйте понякога фразата на събеседника под формата на въпрос.

10. Ако бъдете помолени да извършите нещо, което не желаете да вършиме, се съгласете, само че го направете зле. Вече няма да ви карат.

11.Ако имате студени връзки с сътрудник, само че знаете, че той е специалист в Excel и самичък приказва за това непрестанно. Просто го помолете за помощ с формулата на Excel и той на драго сърце ще го направи. Хората обичат да се усещат потребни.

12. Най-добрият метод да накарате някого да направи нещо, е да му дадете избор. Избройте куп глупави разновидности и този, който съгласно вас е най-хубавият. Завършете с думите: „ Аз персонално одобрявам тази алтернатива, само че несъмнено зависи от вас да изберете “. В 99% от случаите индивидът ще избере този вид, от който имате потребност, само че ще реши, че самичък е взел решението.

13.Когато не желаете да продължите диалога с някого, погледнете в средата на челото на вашия събеседник, като че ли там има нещо. Той ще се усеща неловко и ще се опита да завърши диалога.

14. Бонус: не най-полезният, само че доста занимателен трик

Погледнете хората в очите, когато приказват и им дайте нещо в ръцете, те сигурно ще го вземат. „ Бях толкоз заплеснат, до момента в който разговарях с шефа си, че просто му подадох торба с отпадък. Тръгнах си, в офиса имаше блъсканица и той не можа незабавно да разбере какво се е случило. Единствената причина, заради която не бях уволнен, беше, че той не можа да разбере кой му е дал тази чанта. Той сподели, че в случай че разбере, незабавно ще го изгони. Е, към този момент мина месец. “ – споделя психологът Самуел Донатан.

А вие какви психически трикове употребявате в живота си?

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР