Сега гледате ивицата Газа от разстояние, но скоро ще я

...
Сега гледате ивицата Газа от разстояние, но скоро ще я
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната към войниците си: Скоро ще видите Газа отвътре

" Сега гледате линията Газа от разстояние, само че скоро ще я видите от вътрешната страна. Заповедта ще пристигна ", е споделил Галант съгласно официалното съобщение на ведомството му.

В същото време министърът на защитата пое отговорността за пробиви в сигурността, дали опция на бойците на " Хамас " да обхванат през израелската граница с линията Газа сутринта на 7 октомври и довели до последвалото клане с близо 1400 жертви, съобщи ДПА, като се базира на израелски медии.

" Аз съм виновен за защитата. Аз бях виновен за нея и в последните две седмици, в това число във времето на тежките събития ", съобщи Галант пред бойците в армейски лагер покрай границата с Газа. Той добави, че в този момент е и негова отговорността да поведе армията към " победа в борбата ".

Началникът на израелското военно разузнаване Арон Халива и шефът на израелската работа за вътрешна сигурност " Шин Бет " Ронен Бар също поеха персонална отговорност за допускането на нахлуването на бойците на радикалното палестинско придвижване " Хамас " на израелска територия.

Граничният надзорен пункт " Рафах ", единственият път към линията Газа, който не се управлява от Израел, ще бъде отворен на следващия ден, с цел да разреши прекосяването на филантропична помощ към палестинската територия, обсадена от израелската войска от 13 дни, съобщи Франс прес.

Информацията е на новинарския канал " Кахера нюз ", непосредствен до египетското разузнаване. Позовавайки се на свои източници, той заяви, че " Рафах " ще бъде отворен на следващия ден, без да посочи каква помощ ще премине.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент съобщи, че е договорил с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси да " се разреши прекосяването на до 20 камиона ". Световната здравна организация (СЗО) счита този брой за изцяло непълен, отбелязва Агенция Франс Прес.

Няколко минути преди каналът да заяви тази информация, генералният шеф на СЗO Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че не е несъмнено, че филантропичната помощ ще може да влиза от на следващия ден в линията Газа. Нека тези, от които зависи, да създадат това (да отворят граничния пункт), с цел да избегнем нещастието, която ни чака, прикани Гебрейесус на конференция в Женева.

" Камионите ни са натоварени и подготвени да тръгнат. Работим с египетското и палестинското поделение на Червения полумесец, с цел да доставим материалите си в Газа незабавно след отварянето на пропускателния пункт " Рафах ", надяваме се на следващия ден ", съобщи още Гебрейесус, представен от ДПА.

Агенцията на Организация на обединените нации разполага с пет камиона, цялостни с хранителни запаси, които се намират в Египет, покрай Газа, съобщи Тереза Закария от отдела на СЗО за незабавна помощ. Очаква се още 40 тона доставки да дойдат там до идната седмица, сподели Гебрейесус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР