Сега е времето на ваксините. По-интелигентният човек би трябвало да

...
Сега е времето на ваксините. По-интелигентният човек би трябвало да
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев с няколко съвета за ваксините и предпазването от грип

Сега е времето на имунизациите. По-интелигентният човек би трябвало да организира диалог с лекаря си и да вземе решение дали да си постави ваксина и да си купи потивогрипните препарати, с цел да избегне затрудненията. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Нова Телевизия във връзка идния зимен сезон и болесттите през него.

"Щамовете са познатите, няма да има нещо неповторимо.Грипът е нещо познато, всяка година го има. Трябва да си мием ръцете, да употребяваме кърпички на спиртна основа, да заобикаляме кихащите хора и у дома да имаме една - две маски, в случай че някой се разкиха, да консумираме обичайната българска кухня за сезона ", сподели още той.

"Не бива да се заблуждаваме, че в случай че си сложим грипната ваксина - няма да се разболеем една година. Ще се разболеете, само че ще избегнете затрудненията ", посочи Кантарджиев.

Кантарджиев е безапелационен, че гриповете стартират ноември, пикът им е януари - февруари. Две - три седмици след имунизацията човек е предпазен.

По думите му ноември месец, когато не се излагаме на слънце, би трябвало да одобряваме витамин Д. "Той защищава от вирусите на горните дихателни пътища ", сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР