Сега е време за коалиция. Всички изгледи са, че управление

...
Сега е време за коалиция. Всички изгледи са, че управление
Коментари Харесай

Радев: Формацията на Петков и Василев ще донесе раздвижване в политиката

Сега е време за коалиция. Всички изгледи са, че ръководство ще има без партиите на статуквото. Това разяснява президентът Румен Радев  при визитата си в Кърджали.

" Ситуацията може да се промени единствено по един-единствен метод – когато политическите партии осъзнаят, че би трябвало да има разговор и компромис. Трябва да има общ взор, ориентиран към бъдещето на България, а не към тяснопартийните интереси. Тогава ще имаме държавно управление. При по-предишния парламент дори нямаше предпочитание за разговор. При последния разговорът се случи, само че се опита с правителство на малцинството. Сега е време за коалиция ", бе безапелационен президентът.

Според Радев  групировката на двамата някогашни служебни министри Кирил Петков и Асен Василев " Промяната продължава " ще донесе оживление " на политическата сцена . Ще успее да изиграе ролята на компромиса и разговора и ще реализира триумф.

" В продължение на два Народното събрание имаме застоялост и безизходна обстановка, която се повтаря. Няма да се получи заварка, в случай че няма нов метод на мислене и осъзнаване на отговорността на партиите пред българския народ. Не една партия би трябвало да бъде заварката ", бе безапелационен президентът.

Румен Радев разяснява и регистрацията на Българска социалистическа партия за изборите за нов държавен глава. Това било явен знак, че социалистите ще застанат зад него. Той добави, че чака поддръжка и от електората на Движение за права и свободи, тъй като това са негови другари.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР