Сега е време всеки от нас, особено политическите лидери, да

...
Сега е време всеки от нас, особено политическите лидери, да
Коментари Харесай

Вигенин: Не всичко е загубено, да се ходи на избори е най-лесно

" Сега е време всеки от нас, изключително политическите водачи, да поемат глътка въздух, да осмислят добре къде се намираме и какво следва, тъй като ще ни е нужна доста мъдрост в идващите дни ", съобщи пред " Денят стартира " по Българска национална телевизия депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин.

Той сподели още, че сега е рано да се водят съответни диалози сред политическите обединения, тъй като има прекалено много неясноти.

" Но всяка политическа групировка, съм уверен, че осмисля държанието си, обстановката, в която се намираме, отговорността на първо място пред хората, пред страната и се надявам с тази мисъл да продължим в идващите дни и взаимната работа и диалозите между тях.

Най-лесно е да кажем - отиваме на избори, по-трудно е да се опитаме да формулираме целите, кое е значимо за хората в идващите месеци и може би въпреки всичко да се опитаме да го осъществяваме без още веднъж, за 4-и път за година и половина, да караме хората да гласоподават ", добави Вигенин.

По думите му от време на време е по-лесно да прехвърлиш отговорността непосредствено на хората, само че това значи, че в някаква степен си се провалил. Зам.-председателят на Народно събрание подсети, че по конституция изборите са за 4 години и съгласно него би трябвало " да носиш отговорността и да имаш умеенето, и да направиш по този начин, че държавното управление да ръководи тези години. "

" Не всичко е изгубено, дано по този начин да го кажа. Има капацитет. Коалицията, която управляваше досега може да продължи да го прави с ясни задължения, ясно написани - по този начин както направихме този опит с мандата на " Продължаваме промяната ". Една много съответна управническа стратегия за идващите шест месеца, с цели, които са значими за хората. Едни избори ще оттласнат всичко с няколко месеца напред, което може да се окаже съдбовно в някои връзки - във връзка с Плана за възобновяване и резистентност, във връзка с доста обществени детайли, които сме заложили в тази стратегия. "

В Българска социалистическа партия не са обсъждали въпроса дали биха създали крачка обратно със своя водач Корнелия Нинова, съобщи Вигенин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР