Сега е точното време да помислим за резервациите за посрещането

...
Сега е точното време да помислим за резервациите за посрещането
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов с препоръки за резервациите за зимните празници

Сега е точното време да помислим за резервациите за посрещането на Коледа и Нова година. Оферти има доста и най-разнообразни. Невинаги те са толкоз действителни и красиви, колкото наподобяват картинките и описанията, изключително на предлаганите в интернет пакетни пътувания. Затова е доста значимо деликатно да ги проучим овреме, предложи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

„ Да създадем съпоставки, да потърсим в регистрите на Министерството на туризма за туроператорите и категоризираните туристически обекти – дали фактически това, което се предлага на нашето внимание, подхожда на това, което законът изисква, с цел да сме спокойни, че в действителност получаваме против своите пари това, което би трябвало да получим “, уточни Маргаритов.

Председателят на КЗП посъветва хората да не се поддават елементарно на съдържащи известна преса анонси като да вземем за пример „ остава единствено още една свободна стая “, „ сега още 10 потребителя преглеждат тази оферта “ и така нататък „ Това може да бъде трик, без да е нелоялна комерсиална процедура, защото е допустимо да има експлицитна спогодба, че въпросното място за настаняване не се предлага само в тази платформа, а тя предлага единствено избран брой стаи, които в действителност може да са на привършване “, разяснява Маргаритов. Той добави, че задачата на този метод е клиентът да вземе решение, без да е направил задоволително обширен маркетинг, с цел да е сигурен, че предлагането фактически е най-изгодното.

Обикновено пакетните оферти за Коледно-новогодишните празници съдържат много спомагателни услуги, обърна внимание ръководителят на КЗП. „ От безплатните СПА услуги в хотелския комплекс до празничната стратегия с изпълнителните, които ще участват на тържеството и така нататък Понякога обаче консуматори са се оплаквали при нас, че сякаш това би трябвало да е включено в цената, само че се постанова след това да бъдат заплащани спомагателни суми за тези „ екстри “, само че това е нелоялна комерсиална процедура “, съобщи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР