Сега е срокът за промяна в Наредбата за местните данъци

...
Сега е срокът за промяна в Наредбата за местните данъци
Коментари Харесай

Фандъкова: Всички говорехме за вдигане на такси, а сега някои партии лицемерничат

Сега е срокът за смяна в Наредбата за локалните налози и такси. Чистотата на въздуха и работата в кварталите бяха най-важните задания. А това се реализира с воля и средства. Това сподели в утринния блок на bTV кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка повдигането на налозите за колите.

„ Срокът е до края на тази година “, посочи тя.

„ Когато приказваме всички, че желаеме по-чист въздух, би трябвало да сме подготвени да предприемем не толкоз известни ограничения. Всички ще се съгласят, че старите коли би трябвало да заплащат по-големи налози “, съобщи Фандъкова.

„ Всички говорихме за това, само че в този момент има политически сили, които се дърпат “, добави тя.

По думите ѝ, от „ Демократична България “ демонстрират „ или непросветеност или двуличие “, тъй като налозите на най-чистите коли са на долната граница и няма по какъв начин да се понижат. Но не се предлага и тяхното нарастване.

Фандъкова беше безапелационна, че не е правилно, че е дала обещание да не се подвигат налози по време на предизборната си акция.

„ Никога в акцията не съм споделила, че няма да се увеличавта или да се трансформират налозите. Когато коментирахме чистотата на въздуха, разясниха се рестриктивни и непопулярни ограничения “, изясни тя.

„ Нека напомним, че главните налози и главната такса не предлагаме да бъде променяна “, добави тя.

По думите ѝ, с 0,5% ще има нарастване на таксата за покупко-продажби, които множеството хора вършат едвам няколко пъти в живота си – за покупка на ново жилище ии кола. Много хора идната година няма да усетят това нарастване.

20 млн. лева ще бъдат приходите от този налог. Те ще отидат непосредствено за дребни улици, тротоари или паркинги в кварталите. Половината от тях ще отидат при районните кметове.

„ За всички е ясно, че подорбяването на градския превоз изисква субсидии “, сподели още тя и посочи, че подобряването на градския превоз е съществена мярка за побряване качеството на въздуха.

Кметът разгласи, че през вчерашния ден чиновници са създали инспекции в така наречен Виетнамски общежития по отношение на горенето на боклуци. Установено е, че значително хората там се отопляват на електричество. Разкрити са случаи на горене на облекла и остаряла дограма.

„ Ако желаеме децата ни да живеят в по-чиста среда, ние всички би трябвало да създадем някакви отстъпки “, посочи Фандъкова.

„ Вече започнахме замяна на към 20 хиляди отоплителни съоръжения на семейства безплатно “, изясни тя.

По мотив изказванията на Мая Манолова за тежки нарушавания по време на локалните избори през октомври, Фандъкова съобщи: „ През цялата акцията госпожа Манолова си служеше с доста спекулации и неистини. Съдът е този, който ще каже “.

„ Човек би трябвало да умее почтено да губи “, добави тя.

По мотив постройките „ Златен век “ в квартал „ Лозенец “ Фандъкова разяснява: „ Моята позиция постоянно е била, че тази гюсграда няма място там. Вече не сме в акция. Много е елементарно да кажеш на жителите това, което желаят да чуят “.

Тя посочи, че смяната на подробния организационен проект няма да засегне този случай. Строителството на постройката е позволено по остарелия проект.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР