Сега е повече от очевидно, че в Сърбия се води

...
Сега е повече от очевидно, че в Сърбия се води
Коментари Харесай

Шутановац: Пропагандната война в Сърбия цели да спре евроинтеграцията

„ Сега е повече от явно, че в Сърбия се води пропагандна война, с цел да се предотврати по-нататъшната интеграция в Европейски Съюз и изолацията на Сърбия за безконечни времена ”, съобщи някогашният министър на защитата и някогашен водач на опозиционната демократическа партия (ДП) Драган Шутановац . Изявлението му беше във връзка изявлението на предходния шеф на Генералния щаб, генерал-лейтенант Любиша Дикович, за ситуацията във войската преди 2012 година и смяната на властта в Сърбия .

„ В този подтекст е належащо първо да се популяризира Русия, посредством изказванията на офицери, политици и посредством " меки " послания на властта посредством излъчването на проруски филми, а по-късно " да се подлага на критика некомпетентната Европа " , сподели Шутановац пред белградския всекидневник " Блиц ".

Шутановац също разяснява съжалението на Дикович, че югославската войска не е се е изправила пред НАТО в Косово . Той акцентира, че " военачалник Дикович без позор съжалява, че войната в Косово не е приключила с настъпление на сухопътни сили на НАТО, тъй като „ /сърбите – бел ред./ не бихме изгубили тази война ".

„ Сякаш нямаше задоволително жертви и материално заличаване, като че ли Сърбия не беше победена даже без нашествието по сушата ” , сподели Шутановац. Той посочи, че реториката, която никой от водачите на страната не са употребявали през 1999 година, се излъчва през днешния ден посредством медиите, които се изявяват като " военни промоутъри " и чийто идеологическа цел е Сърбия да бъде изолирана и да се върне в 90-те години.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР