Сега е най-подходящото време шофьорите да се погрижат за автомобилите

...
Сега е най-подходящото време шофьорите да се погрижат за автомобилите
Коментари Харесай

Как да се погрижим за колата си преди зимата да е напомнила за себе си

Сега е най-подходящото време водачите да се погрижат за колите си и да ги приготвят за зимата, безапелационни са експертите.
Actualno.com беседва с хората, които са виновни това да стане по професионален и сигурен метод. Стилиян Недялков работи в автосервиз в Бургас. Той поучава водачите: „ Това, което наложително би трябвало да се направи за зимните условия е - първо би трябвало да се прегледа акумулатора , тъй като някои от тях през зимата могат да основат проблеми. Също би трябвало да се ревизира заредена ли е колата с антифриз, да се слагат хубави чистачки и зимна течност за тях. Ако колата е на дизел да се прегледат свещите с цел да пали добре колата “.
Всеки, който желае да е спокоен, когато потегля на път, би трябвало да мине през автосервиз, даже и при на-малкото подозрение, прибавя експертът. Според него е доста значимо експертите да преценяват подготвен ли в автомобилът за студените дни. За другите неща по поддръжката на колата, като накладките и промяната на маслото, би трябвало да се следи когато и да е, освен през зимата.
Подмяната на летните гуми със зимни е другото наложително изискване за сигурност на пътя. За Actualno.com Петьо Атанасов, притежател на сервиз за замяна и поддръжка на гуми, изяснява: “ Паднат ли температурите под 9 градуса е наложително гумите да се сменят . Ако се върви на планина това би трябвало да се направи още в този момент, наложително. Бургазлии имат още малко време, само че е добре да се възползват от топлата есен и да следят времето. При предприемане на по-дълго пътешестване е добре към този момент гумите да са заменени. “На въпрос на Actualno.com какво би трябвало да знаят водачите, с цел да изберат качествени гуми, Атанасов изяснява: “При избора на гуми хората би трябвало да ревизират годината на произвеждане, въпреки че, в случай че гумите са добре съхранявани даже да са по-стари могат да се употребяват. Имаме клиенти които си държат гумите у дома по 5-6 години и когато пристигна сезонът за замяна ги носят при нас с цел да ги сложим. Ако са на положително предпазване няма проблеми “.
Мнението на експерта за гумите втора ръка, е че в сичко зависи от грайфера и годината на произвеждане . Не ги отхвърля, само че има наблюдения, че към този момент се употребяват по-рядко. „ Преди 3-4 години 80 % от хората караха колите си с гуми втора ръка, а в този момент процентът е паднал на 50 “.
Освен тези съвет, всеки водач би трябвало добре да познава опциите на автомобила си и да следи за неговото положение през всички сезони. Това ще помогне за безвредното напредване и сигурността на всички участници в придвижването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР