Сега е моментът да се направи регистър на избирателите -

...
Сега е моментът да се направи регистър на избирателите -
Коментари Харесай

Петър Кънев: В Европа отделят между 4 и 8 % от БВП за помощи на засегнатите, а в България - 1 %

Сега е моментът да се направи указател на гласоподавателите - още през 2017 година Българска социалистическа партия предложи дейна регистрация

" Имаме избрани искания по метода на гласоподаване, тъй като нашите оферти бяха всички тези ремонти да бъдат направени в Изборния кодекс, а не в Закона за изключителното състояние, тъй като този закон ще важи още няколко месеца. В същото време ни предстоят и президентски избори и не виждам за какво такива ремонти би трябвало да бъдат в Закона за изключителното състояние ", по този начин разяснява депутатът от Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Петър Кънев пo БТВ настояването на левицата предложенията за промени в изборните правила да бъдат записани в Изборния кодекс, а не в различен краткотраен закон.
Той подсети и за порочната законодателна процедура, която ръководещите ползват - промени на един закон в преходни и заключителни разпореждания на напълно различен закон. Кънев разясни, че през вчерашния ден е била призната такава смяна във връзка с Закона за хазарта - в Закона за изключителното състояние.

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм акцентира, че Министерски съвет постоянно бяга от публично разискване на законите, които внася и ги внася или през ЗИД, или през преходни и заключителни разпореждания. " Това не е обикновено и се усили през последните две години ", безапелационен е Кънев.
Депутатът посочи, че още през 2017 година левицата е предложила дейна регистрация за изборите, само че предлагането не е било признато. " Тази година е комфортна, тъй като имаме два избора. Сега е моментът да се направи указател на гласоподавателите ", счита той.
Относно ограниченията на държавното управление за справяне с рецесията към Covid-19, Кънев съобщи: " Има ограничения, които проработиха, макар че не съм склонен с тях. 60/40 проработи дотолкоз, че влязоха едни пари в бизнеса. Моето персонално предложение беше 80 или 90 към 0. Един бизнес, когато го затваряш, да му искаш осигуровки и заплати - не върви. От рецесията пострадаха най-вече туризма, ресторантьорството и превоза. Смятам, че би трябвало да се помогне на ресторантьорите, които и през вчерашния ден стачкуваха под нашите прозорци. "
" Призивите в Европа са " харчете ". В момента би трябвало да се оказва помощ на потърпевшите от рецесията. Всички теглят заеми. Това, което досега е раздадено в България - милиард и двеста, или и половина - при 130 милиарда Брутният вътрешен продукт, е равно на 1 %. Вие сами разбирате, че хората дават от 4 до 8 %, а ние сме на 1-1,5 % ", разяснява социалистът.
По мотив идните парламентарни избори, Кънев означи: " Винаги сме подготвени за избори. Това са най-интересните и значими избори за последните 20 години ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР