Сега е лято, топло е и за да съхраним по-дълго

...
Сега е лято, топло е и за да съхраним по-дълго
Коментари Харесай

Не дръжте това в хладилника!


Сега е лято, топло е и с цел да съхраним по-дълго време храните и напитките, без значение какви са те, ги слагаме в хладилника. Смятаме, че по този начин ще ги задържим и по-свежи. След това и чувството при похапването и надлежно пийването е още по-приятно.

Има обаче избрани храни, които е целесъобразно да държите отвън хладилника, написа Insider. Вижте кои са те:

Домати

Ако сложите домати, купени от магазина, в хладилника, те ще изгубят от усета и твърдостта си. Не е наложително, само че е по-добре те да са на стайна температура.
Специалистите настояват, че картофите са толкоз потребни, че даже човек да яде единствено тях през целия си живот, "ще остане много здрав "

Картофи

Студената температура въздейства на усета на картофите. Най-подходящо е да ги държите на изсъхнало и хладно място, можете да го сложите да вземем за пример в хартиена торба, където ще устоят до три седмици. Никога не ги оставяйте в найлонов плик, там елементарно се промъква влага.

Лук

Този зарзават има потребност от повече въздух към себе си, с цел да не се скапва бързо. Най-добре е да се държи на мрачно, изсъхнало място, да вземем за пример килер, и да бъде изолиран от други артикули. В никакъв случай в ледник! Колкото и необичайно да звучи, оставянето и на чесън в хладилника в действителност може да форсира развалянето му. Препоръчва се да се държи в хартиена торба или картонена кутия на мрачно и изсъхнало място.

Авокадо

В хладилника те ще узреят по-бавно и няма да задържат богатите си усет и текстура. Оставете ги на стайна температура в купа на масата или плота.

Праскови

Сочността им ще се загуби, в случай че ги държите дълго на студено. Ако приказваме за дълготрайно предпазване, по-добре ги сложете напряко във фризера.

Мед

Медът е от редките храни, които не се скапват, в случай че се съхраняват вярно. Но в хладилника той би се захаросал и би изгубил много от натуралните си аминокиселини и витамини. Дръжте меда си в стъклен буркан надалеч от директна слънчева светлина и огромни амплитуди в температурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР