„Сега е известно, че окупаторите вече са доставили камиони с

...
„Сега е известно, че окупаторите вече са доставили камиони с
Коментари Харесай

Украински служител: Русия започна да плаща на пенсионерите в Мариупол в рубли

„ Сега е известно, че окупаторите към този момент са доставили камиони с пари в брой “, разкри Андрушченко по националната телевизия. „ Руските пенсии се раздават на пенсионерите в съветски рубли – което доста добре демонстрира каква е съветската стопанска система, че такава сума пари може неуместно да се внесе в брой и да стартира да се раздава ".

„ Но вие разбирате какво става там: големи опашки, борби, кавги, поради жегата, тъй като в действителност няма организация. Тоест, не е проведен процесът”, изясни още той.

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости заяви, че са получени към 46 000 заявки за пенсионни заплащания и че самопровъзгласилата се Донецка национална република е почнала да изплаща тези компенсации, предава CNN.

Андрушченко посочи, че на тези числа може „ повече или по-малко “ да се има вяра.

„ Но би трябвало да прибавим още 20 до 30 % от нашите възрастни мариуполци, които не одобряват окупацията и съзнателно не са подали документи, и още 5 %, които физически не могат да дойдат и да подадат документи. Това е сериозна сума за града, в който се намира”, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР