Сега е и моментът на т. нар. нови страни членки,

...
Сега е и моментът на т. нар. нови страни членки,
Коментари Харесай

Тази индустрия ще печели по 100 милиарда евро на година, ето как може да вземем част от тях

„ Сега е и моментът на така наречен нови страни членки, като България, да покажем това, което умеем най-добре - а точно да прегърнем смяната - да модернизираме нашите промишлености, да прескочим стадии от цикъла на развиване, по този начин както направихме при развиването на интернет инфраструктурата, заради което през днешния ден имаме най-бързата интернет връзка. “, съобщи в пленарна зала българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на финалното разискване на отчета за Дигитализиране на европейската индустрия, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Ева Майдел бе докладчик по досието за Групата на ЕНП в Комисията по вътрешен пазар, където българският евродепутат уточни като извънредно значим приоритет оправянето с дефицита на квалифицирана работна мощ. „ Уменията на 21 век са главният мотор и се веселя да видя, че това е отразено и в крайната позиция на Европейския парламент. Освен с съответни вложения с добавена стойност за цифровата инфраструктура, дигитализацията на индустрията се нуждае от квалифициран човешки запас, който да реализира този развой - 40% от служащите в Европейски Съюз нямат нужните цифрови умения. “, акцентира българският представител в Европарламента Ева Майдел.

„ Важно е да приказваме за цифровизация и то съществено. Около една трета от растежа на промишлената продукция към този момент е поради внедряването на цифровите технологии. С други думи, промишлеността печели от цифровизация - близо 100 милиарда евро годишно са предстоящите доходи съгласно изследвания на Еврокомисията. “, съобщи евродепутатът Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП.

Докладът, който бе гласуван на 1 юни в Европарламента, показва съответни посоки за Еврокомисията и държавите-членки по пътя им към дигитализацията. Призовава се за по-добра съгласуваност на национални и районни начинания, продан на положителни практики и необятно присъединяване. Докладът показва още нуждата от повече вложения в цифровата инфраструктура посредством Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ).

Освен това Европарламента приканва за основаването на хъбове за цифрова иновация и центрове за цифрова компетентност, които да поучават започващи, дребни и междинни предприятия по какъв начин да внедряват и употребяват цифрови технологии и по този начин да усъвършенстват процесите си. „ ИКТ бранша в Европа дава работа на 6 млн. души и съставлява 4% от Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз. Това е капацитет, който би трябвало да използваме “, съобщи българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР