Сега британците поне са обединени в едно: противници и поддръжници

...
Сега британците поне са обединени в едно: противници и поддръжници
Коментари Харесай

Британците разбраха, че в ЕС не е било чак толкова лошо

Сега британците най-малко са обединени в едно: съперници и поддръжници на Брекзита чакат дружно на опашка за бензин и час по час ревизират празните лавици в магазините. А още тогава беше ясно, че излизането от Европейския съюз си има цена, написа Дойче Веле.

Защо се получи по този начин? Най-вече заради напускането на шофьорите-чужденци, които след Брекзита си потеглиха от Англия - къде непринудено, къде по насила. Така че в този момент държавното управление желае даже да активизира бойци, които да карат цистерните и камионите. Това към този момент намирисва на изключително състояние и за следващ път потвърждава, че има голяма разлика дали си член на общия пазар или не си.

Министърът на защитата Бен Уолъс утвърди искане 150 водачи на военни цистерни да оказват помощ за доставката на гориво. Обучението на водачите да употребяват цистерни за цивилни горива се чака да се организира през идващите три дни, тъй че първите доставки могат да се осъществят до края на седмицата. Планът за изключителни обстановки, наименуван "Операция Ескалин ", ще бъде прибавен в деяние, единствено в случай че обстановката се утежни доста.

През последните няколко месеца Англия се сблъска с спирания във веригата на доставки на храна заради дефицит на водачи на камиони, както и на цистерни с гориво. Това докара до обстоятелството, че петролните компании бяха принудени да затворят някои бензиностанции. Жителите на страната в суматоха започнаха да купуват бензин, макар изказванията на управляващите, че няма проблеми с доставките на гориво.

Сега обаче сметката заплащат жителите. Както тези, които повярваха на пропагандата за овакантяване, по този начин и хората, които гласоподаваха срещу напускането на Европейски Съюз.

Днес тези две групи са обединени в едно: и едните, и другите чакат на опашки за няколко литра бензин и час по час ревизират празните лавици в магазините.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР