Седмото поредно издание на Маратон Стара Загора“ 2022 ще събере

...
Седмото поредно издание на Маратон Стара Загора“ 2022 ще събере
Коментари Харесай

Над 800 бегачи от България и чужбина ще бягат в „Маратон Стара Загора“ 2022 тази неделя

Седмото следващо издание на „ Маратон Стара Загора “ 2022 ще събере в Града на липите тази неделя, 3 април, елитни бегачи от България и чужбина.

Участниците ще могат да избират сред три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон 21км и 10.5 км, което дава опция всички фенове на бяганията да се включат в конкуренцията. До момента за присъединяване в конкуренцията са се записали над 800 състезатели.

Стартът на Маратон Стара Загора 2022 ще бъде даден в 9:00 часа, пред постройката на Община Стара Загора. Маршрутът продължава по бул. “Цар Симеон Велики “, след което състезателите минават по бул. „ Никола Петков “. В региона на магазин „ Метро “ вършат противоположен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора.

И тази година надпреварата се организира под мотото „ Бягането като метод на живот “ и е част от веригата маратони в София и Варна. Дължината на една обиколка е 10.550 км.

Участниците в маратона пробягват 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10.5км. 1 обиколка. Организатори са Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, БФЛА, Асоциация „Спорт в свободното време“, Спортен клуб лека атлетика „Берое“ и Спортен клуб „Ракета“.

На маратонска отдалеченост измежду участниците личат имената на спечелилия през 2020г. Омер Асланоглу от Турция, неговият съотечественик Юсиер Сойлемаз, мароканецът Омар Кнуин и на най-хубавият български маратонец Шабан Мустафа. На полумаратона в оспорвана борба при дамите ще се впуснат Наталия Семьонович от Украйна, победителка в маратонската отдалеченост през 2020г, Милица Мирчева, Маринела Нинева, Девора Аврамова. При мъжете конкуренцията за призовите места ще е сред Богдан Семьонович, Йоло Николов, Стоян Владков, Мирослав Спасов, Иван Попов. На тази отдалеченост с огромен интерес се чака присъединяване на Благой Тодев. Талантливият български биатлонист през този сезон е сребърен медалист от международното състезание за младежи, европейски първенец за младежи и участник на Олимпийските игри в Пекин.

Не по малко забавно ще бъде и на най-късата отдалеченост от 10,5км. Там на старт ще застанат сребърният медалист на 1500м. от Параолимпийските игри в Токио 2020 Християн Стоянов, Сава Тодоров, Лиляна Георгиева, Силвия Георгиева и други Преди присъединяване си на олимпиадата Християн Стоянов организира своята подготовка в града на липите поради прелестните условия, които дава стадион „ Берое “.

По време на Маратон Стара Загора ще се организира Националния шампионат по полумаратон, който ще излъчи медалистите при мъжете и дамите всред 104 спортисти подали поръчки.

Желаещите да вземат присъединяване в „ Маратон Стара Загора “ 2022 към момента мога да се записват онлайн на адрес
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР