Седмото поколение iPad е третият продукт, който Apple представиха на

Седмото поколение iPad е третият продукт, който Apple представиха на ...

iPad седмо поколение, новият, по-евтин таблет на Apple и какво трябва да знаем за него.

Седмото поколение iPad е третият продукт, който Apple представиха на 10 септември. Таблетите отдавна успяха да намерят своята специфична ниша на пазара - някъде между смартфона и лаптопа.

Но този модел дава сериозни заяви да ни накара да забравим за MacBook. Той е не само пълен с подобрения, но и на една по-ниска цена, което го прави достъпен за много повече хора, които не могат да си позволят лаптоп на Apple, а искат да получат неговата функционалност.

Новият iPad има 10.2-инчов Retina дисплей. Резолюцията му е 2160х1620 пиксела и по него се работи най-лесно с Apple писалка, която ни позволява да пишем на ръка и да развихрим въображението си благодарение на десетки приложения от AppStore.

Процесорът A10 Fusion поддържа безпроблемен мултитаскинг и гейминг, подпомаган и от вградения М10 копроцесор. Предлага се във версии с 32 или 128 GB вградена памет.

Поддържа 4G, като отново има и модел само с Wi-Fi свързаност. Батерията осигурява до 10 часа сърфиране с Wi-Fi или 9 през мобилна мрежа. Операционната система е подобрена и олекотена.

Най-големият плюс на новия iPad обаче със сигурност е пълноразмерната клавиатура, която се включва към него и го превръща в истински преносим компютър.

Камерата на таблета също не е за подценяване. Тя е 8 MP, с различни режими и оптична стабилизация. Записва и видео с HD резолюция, както и за забавен кадър. Освен основната, има и предна, 1.2 MP камера за видеоразговори. Обработването на снимките и видеата е бързо и лесно.

Стерео говорители, двойни микрофони, дигитален компас, възможност за свързване с PS4 или Xboх контролер, включен едногодишен абонамент за Apple+и над милион приложения, създадени за iPad са още няколко от предимствата на модела.

Корпусът на таблета е направен от 100% рециклиран алуминий. Имаме избор между три цвята - сребърно, тъмносиво и златно. Цените започват от 329 до 559 долара. /lifestyle.bg

Източник: dnesplus.bg