Седмото издание на Transcontinental race (TCR7) тази година ще стартира

...
Седмото издание на Transcontinental race (TCR7) тази година ще стартира
Коментари Харесай

Анна Хаслок: Избрахме Бузлуджа заради поразителния паметник

Седмото издание на Transcontinental race (TCR7) тази година ще започва от Бургас. На 26-27 юли стотици запалянковци на колела от цяла Европа ще прекосят България, като сами ще дефинират своите направления, движение, почивки и екипировки. От Бургас ще стартира епичното 4000 км премеждие, което ще премине в Сърбия и ще приключи в Брест, Франция. По трасето са готови забавни контролни пунктове, като за България ще има единствено един - на емблематичната Бузлуджа.

Състезателният шеф на TCR7 Анна Хаслок показа упованията си от надпреварата и някои детайлности към него. Тя е работила с създателя на TCR и шеф на надпреварата Майк Хол.

" Аз съм автобус шеф на TCR от 2017 година, преди този момент бях координатор, работещ под управлението на Майк Хол, първенец за ултра-дистанция и Tour Divide рекордьор, споделя Хаслок. - Майк започва TCR през 2013 година, през 2014 година се причислих към екипа и работихме дружно за TCRNo2, 3 и 4. За страдание през 2017 година Майк почина, до момента в който се състезава в австралийското ултра вело-състезание. Загубата на Майк беше най-трудното нещо, което претърпях. Част от духа на Майк живее посредством надпреварата и това е чест и привилегията да продължа това завещание. Работя в тясно съдействие с екип от медийни експерти и автобус координатора Рори Кемпер за развиване на тази неповторима и специфична конкуренция, с цел да се подсигурява TCR свети като златен стандарт на надпревари за колела, въплъщаващи духа на честност, тъждество и правдивост. "

Ето какво още описа тя:

- Трансконтинентал автобус е напълно ново събитие за нас. Можете ли да споделите концепцията за надпреварата с нашите феновете на колоезденето?
- Едноетапна конкуренция, в която часовникът в никакъв случай не стопира, участниците възнамеряват, изследват и ръководят своя курс и избират по кое време и къде да почиват.Те ще вземат единствено това, което могат да носят и употребяват единствено това, което могат да намерят. Ще преминат през четири наложителни контролни пункта, с цел да доближат до някои от най-красивите и исторически монументи. Всяка година нашите колоездачи покриват към 4000 км, с цел да стигнат до финалната линия, като най-бързият може да приключи до 9 дни, до момента в който други имат за цел единствено да завършат. Всеки участник в Transcontinental Race има личен сателитен тракер, който следи позицията им на нашата уеб основана карта, тъй че аудиторията да може да следи надпреварата в действително време. Освен това нашите два автомобила рапортуват всекидневно за надпреварата, основават видеа, подкаст и вършат страхотни фотографии.

Майк Хол основа надпреварата през 2013 година, откакто заимства концепцията от 2012 World Cycle Race (който завоюва за 91 дни и 18 часа). Видя, че е допустимо да се пригоди това премеждие в Европа, като двуседмичен празник. За да се резервира забавно надпреварата всяка година, контролните точки се трансформират и през 2019 година за първи път надпреварата ще стартира от изток, на черноморското крайбрежие на България и ще приключи на най-западния завършек на Франция.
Тази година сред 250 и 300 състезатели ще се срещнат в Бургас в събота, 27 юли 2019 година, с цел да стартират над 4000 километра в Европа. Всеки участник ще възнамерява и направлява по своя личен маршрут. Чек пойнт 1 се отличава с впечатляващия монумент на Бузлуджа и доста красиви изкачвания. Чек пойнт 2 разполага 80 километър от сръбски трошляк, до момента в който Чек пойнт 3 ще се води през голям брой превключватели в сянката на извисяващи се върхове на Пис Бое и Пизес де Цир в италианските Доломити. Чекпойнт 4 включва известния Tour de France нанагорнище на Alp d’Huez, както и зашеметяващия Col du Galibier. През 2018 година англичанинът TCRNo6 Джеймс Хейдън завоюва надпреварата за 8 дни 22 часа, 59 минути, покривайки 3800 километра. Стартираха 250 и единствено 157 доближиха финалната линия в Meteora.

- Ще забележим доста участници на пътя по време на надпреварата. Какви са вашите препоръки за сигурност?
- Състезателите на TCR възнамеряват, избират и направляват по личния си маршрут, вършат всичко допустимо, с цел да изберат най-вече подобаващи пътища за равен, бърз и пряк маршрут до идната дестинация. Работим с Община Бургас, които ще ни оказват помощ да излезем отвън града по най-безопасния и ефикасен метод. След това участниците ще стартират да се движат независимо по пътя и локалните водачи би трябвало да се отнасят с тях с нараснало внимание, като към тях всеки различен велосипедист по пътя.

Нашите участници са длъжни да съблюдават всички локални закони за придвижване и регламенти и да се отнасят с почитание към другите на пътя. Апелираме да бъдем по деликатни на пътя и да пазим велосипедистите. Да внимавате при задминавания и да даваме задоволителна отдалеченост към участниците.

- Защо избрахте Бузлужда? Това е в действителност забавно място. Какво ще се случи там?

- Избрахме Бузлуджа поради поразителния и величествен монумент на Българската Комунистическа партия и тъй като се вижда от доста километри. Участниците ще дойдат в там, където нашите доброволците ще записват времето си и ще маркират картите им. Те сами ще преценяват какъв брой време да останат там и ще се насочат към идващите предизвикателство.
- Какво следва след България? Пътят до Брест е дълъг, разкажете ни повече.
- След България участниците ще поемат на югоизток в Сърбия, където ще карат на разбъркан път, редуващ се от асфалт и трошляк. Очакват ги натоварени 80 км път и те доста деликатно ще би трябвало да възнамеряват своят маршрут, с цел да доближат до чек пойнта.

Приключението е огромно тестване за участниците. Пътуването през някогашна Югославия, ще им разкрие последствията от войната. Ние насърчаваме участниците да бъдат с отворени очи и мозъци и да видят резултата от този противен спор. Освен тези мемоари, Сърбия е страна с богато историческо и културно значение.

Можете да следите седмото издание на Transcontinental Race на transcontinental.cc/tcrno7, където ще има информация и за GPS тракерите онлайн - RACE TRACKING map. Всички забавни вести и информация се разгласяват на instagram и във facebook страницата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР