Седмото издание на Нощта на театрите е ще предложи над

...
Седмото издание на Нощта на театрите е ще предложи над
Коментари Харесай

170 събития в Нощта на театрите

Седмото издание на Нощта на театрите е ще предложи над 170 представления в общоприет и ексцентричен час - пърформанси, форматни събития, полемики, изложения, „ отворени порти “,  театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро спектакли, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, извънредно богата детска стратегия... Маратонът на 16 ноември е София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен. Тази година акцията е с обръщение „ Ти променяш играта. Играта трансформира теб “. Над 1500 актьори от разнообразни театрални стилове ще се включат у нас в  европейската платформа и ще показват своите продукции в над 90 местоположения в 18 града. Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България.  Освен промяната на Времето и опита с Пространството, Нощта случва стотици забавни наличия и притегля фенове и участници от разнообразни възрасти. Най-верните почитатели ще  надникнат зад кулисите на няколко институции и ще се срещнат с обичани артисти и създатели – в Народния, в Операта, в спектакъл „ София “, където фенове ще са качат на сцената след финалните аплодисменти за „ Палачи “, в Драмата на Пловдив, в храма на класиката в Стара Загора, където публиката ще беседва с режисьорката Вера Немирова и екипа на „ Африканката “, в Хасково, където ще има разходка зад кулисите на спектакъл „ Иван Димов “.

NТ Live на National Theatre London гостува с премиерната продукция на един от най-иновативните  режисьори - Иво ван Хове. В шест кина в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас на 16 ноември ще има специфични прожекции, отдадени на седмото издание на европейската самодейност Нощ на театрите. Джилиън Андерсън („ Досиетата Х “, „ Трамвай Желание “) и Лили Джеймс („ Mamma Mia! Отново дружно “) са изпълнителите на основните функции в спектакъла „ Всичко за Ийв “. Постановката споделя историята на Марго Чанинг. Легендата. Истинската звезда на театъра. Тя е в светлината на прожекторите, постоянно е била. И внезапно се появява Ийв. Най-голямата й почитателка. Младата, хубава Ийв. Златното момиче, елементарното съседско момиче.

Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив и Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Професор Панчо Владигеров “ в Бургас ще отворят сцените си за необятната аудитория и ще покажат своите продукции с вход свободен. Училището в Пловдив за първи  път взе участие в театралната Нощ и на 16 ноември в 16 часа  ще предложи театър за деца и родители, основан на импровизацията – „ Приказки за живота “.  Историята в него е формирана от няколко по-малки - за желанията, за насладите и разочарованията, за всичко същинско и скъпо като любов, амнистия, признателност. В Бургас дребните театрали са подготвили 5 събития – „ Рисуваме спектакъл “, „ Душата ти, магьосница “, „ Гледна точка: промяна на играта “, „ Далеч усмихва се морето “ и „ Изгубени в звездите “.

1000 деца ще гледат гратис куклен спектакъл преди Нощта на театрите. Акцията е от обществената акция на dm Bulgaria „ Веселите зъбки “.  10 детски градини от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Добрич, Русе, Благоевград и Стара Загора ще имат удоволствието да се допрян до театралното изкуство броени часове преди формалния старт на седмото издание на Нощ на театрите.

През 2019 година Нощта на театрите ще се организира по едно и също време в 11 европейски страни. Зад концепцията на платформата стои Елеонора Роси от Франция. В тази Нощ театърът се трансформира в съществена тематика и събира едновременно всички, които го обичат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР