Седмото издание на международния фестивал на алтернативното кино Дунав –

...
Седмото издание на международния фестивал на алтернативното кино Дунав –
Коментари Харесай

Фестивал на алтернативното кино обогатява културната програма в Русе

Седмото издание на интернационалния фестивал на различното кино „ Дунав – реката на Европа “ ще бъде публично открит от 18 часа на 16 май и ще продължи до 18 май.
Кинопрожекциите ще бъдат в зала „ Европа “  Доходно здание. 74 кино лентата с обща дълготрайност 10 часа ще видят феновете на различното кино. Лентите са игрални, документални, анимационни и новели на създатели от цяла Европа. Сред тях ще бъдат и филми на членове на журито, които ще се състезават за премията на публиката в неповторимият конкурс „ Какво може журито? “.
По време на фестивала ще гостуват и филми от конкурс „ Кино в длан “, които са снимани с телефони. Авторитетното жури ръководи проф. Станимир Трифонов. Негови сътрудници в оценяването ще бъдат Джон Оуен от Англия, Петре Чаповски от Северна Македония, Петя Пантева от Българска национална телевизия – Русе и Росица Христова.
Специалното внимание през 2019 година е концентрирано върху ленти, показани от деца и младежи. Учредена е специфична премия за детски филми и приз за възпитаници от учебните заведения по изкуствата.
На 15 май (преди откриването на фестивала), в салона на читалище „ Зора “ бе показан премиерно в Русе документалния филм „ През сълзи “. Той е отдаден на 100-годишнината от геноцида над арменския народ от османските управляващи и е режисиран от Станимир Трифонов.
Награждаването на отличените произведения е на 18 май, от 19 часа, в зала „ Европа “ на Доходно здание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР