Седмото издание на любимата Алея на книгата започва днес на

...
Седмото издание на любимата Алея на книгата започва днес на
Коментари Харесай

Книжният септември започва днес с Алея на книгата

Седмото издание на обичаната Алея на книгата стартира през днешния ден на бул. Витоша . От 10 до 15 септември над 70 издателства в 23 шатри ще посрещат феновете на книгите по пешеходната част на булеварда от 10:00 до 18:00 всеки ден . Освен това ще има богата културна стратегия, включваща министър председатели на книги, срещи с създатели, музикални събития, работилници за деца.

Събитието се провежда от Асоциация „ Българска книга “ и е част от календара на културните събития на Столична община за 2019. След като сполучливо мина през Варна и Пловдив, най-голямото пътуващо книжно ревю навън идва и в София, като формалното разкриване е през днешния ден, 10 септември, от 17:00 в Литературния ъгъл на събитието (до паметника на Алеко Константинов). Участниците в културната стратегия тази година са Антон Георгиев, Деметра Дулева, Димитър Тонин, Добри Божилов, Евтим Евтимов и Романьола Мирославова, Камелия Кучер, Светослав Тодоров, Свилен Ноев от група „ Остава “, Стефана Белковска, Татяна Попова.

 книги Pexels

В програмата на Литературния ъгъл е поместено и особено събитие, отдадено на грамотността и проведено в партньорство с Института за български език „ Проф. Любомир Андрейчин “ при Българска академия на науките. На 14 септември, събота, от 15:00 до 17:00 по случай задаващия се старт на образователната година, родители и деца могат да вземат участие в съревнование, като премерят сили в тест по просветеност под надпис „ Написаното остава. Пиши вярно!”. Всеки може да се подложи на диктовка или да реши езиков тест и да получи препоръки от млади учени от Българска академия на науките за най-често допусканите неточности. Участниците ще получат стикери, чието предопределение е да бъдат залепени върху върху табели или надписи на обществени места, в които са позволени правописни неточности. Най-успешно справилите се ще получат и други награди.

За цялостната стратегия на събитието и разположението на шатрите следете уеб страницата на Асоциация „ Българска книга “ abk.bg и събитието във фейсбук @BookAlleyBulgaria!
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  Как да познаете дали детето ви има проблем с очите Обратно в час Как да познаете дали детето ви има проблем с очите  Как да накараме децата да хапват здравословно – задачата допустима! Обратно в час Как да накараме децата да хапват здравословно – задачата допустима!  Внимание, родители: захарта в действителност кара децата ви да се държат зле Обратно в час Внимание, родители: захарта в действителност кара децата ви да се държат зле Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР