Седмото издание на Лятната академия за успех и забавление на

...
Седмото издание на Лятната академия за успех и забавление на
Коментари Харесай

Повече от 1300 ученици ще учат в Лятната академия на Заедно в час

Седмото издание на Лятната академия за триумф и развлечение на фондация Заедно в час стартира на 31 юли в София. Официалното разкриване ще събере повече от 1300 възпитаници, родители, учители, публични лица и посетители. То ще стартира в 10:00 ч. в понеделник със специфични церемонии редом в двете учебни заведения на академията - 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин ” в кв. “Люлин ” и 144 СУ “Народни будители ” в кв. “Младост ”. Всички записани възпитаници за академията би трябвало да бъдат в учебните заведения още в 8:00 ч. за запознаване с учителите и подготовка за откриването.

Сред поканените публични посетители са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и зам.-министърът Таня Михайлова, кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на Регионалното ръководство на образованието-София град Ваня Кастрева и други представители на Министерството на образованието и науката и Столичната община.

Лятната академия на Заедно в час цели да увеличи мотивацията за учене на учениците, да усъвършенства подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата лятна почивка. Академията е и финалната част от интензивното авансово образование на новите участници по стратегия Заедно в час, които от септември 2017 година ще преподават в учебни заведения в 12 района на страната.

“За доста възпитаници безплатната лятна академия на Заедно в час е една от дребното благоприятни условия да осмислят и оползотворят свободното си време през лятната почивка. Някои родители, които записват децата си на академията, не могат да си разрешат да платят за занималня, летен лагер или други благоприятни условия. Това трансформира академията и в събитие със мощна обществена значителност ”, споделя Иван Петров, експерт „ Обучения “ във фондация Заедно в час.

За седемте години битие на академията през нея са минали стотици възпитаници и с всяка година ползата към нея се покачва. За безплатното лятно учебно заведение тази година са се записали рекорден брой деца и младежи от I до XII клас - 1311. Те ще прекарат идващите три седмици с новите стимулирани учители по стратегия Заедно в час. Преподавателите са експерти по разнообразни образователни дисциплини и имат разнороден професионален опит. Всички те са подготвени по интернационалния модел „ Преподавай като водач “, основан с фокус върху триумфа на всеки възпитаник.
Академията се организира изцяло гратис за учениците с поддръжката на фондация “Америка за България ”, Lidl, “Банкя ”, Questers, Dundee Precious Metals, Международния клуб на дамите – София, Нова телевизия, Нет Инфо и други Инициативата поддържат и редица Неправителствени организации сътрудници, измежду които “Център за приобщаващо обучение ”, фондация “Детски книги ”, фондация “Деца с проблеми в развиването ”, асоциация “Родители ”, фондация “Дечица ”, “Мулти Култи Колектив ”, Рийчаут.БГ, “Каритас България ”, Български червен кръст - бежанско-мигрантска работа и други.

Допълнителна информация за академията може да се откри на уеб страницата www.zaednovchas.bg/summer_academy и във Фейсбук събитието тук.

Заедно в час е неправителствена организация, която от 2011 година работи за обезпечаването на еднакъв достъп до качествено обучение на всяко дете в България, без значение от обитаемото място, в което живее, учебното заведение, в което учи, етническия му генезис и социално-икономическото състояние на родителите. За тази цел организацията притегля и деликатно сортира стимулирани и опитни експерти с високи достижения от разнообразни сфери. В рамките на двугодишна стратегия за професионално и лидерско развиване те получават целеустремено образование и поддръжка да работят като учители на възпитаници от уязвими общности в учебни заведения в цялата страна. Организацията построява мощна общественост от сегашни, приключили участници и основни сътрудници от всички браншове, с цел да подкрепи и дълготрайно достъпа до качествено обучение на всяко българско дете.

До момента през програмата са минали 163 души, а през образователната 2016/17 година участниците по програмата преподават в районите Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

Заедно в час е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация „ Америка за България “ и е част от световната мрежа за еднакъв достъп до качествено обучение Teach For All. Допълнителна информация за организацията може да намерите на www.zaednovchas.bg.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР