Седмото издание на фолклорния фестивал „Пъстра огърлица“ ще се проведе

...
Седмото издание на фолклорния фестивал „Пъстра огърлица“ ще се проведе
Коментари Харесай

Международен фестивал събира над 500 участници във Вършец

Седмото издание на фолклорния фестивал „ Пъстра огърлица “ ще се организира на 15 и 16 юни, събота и неделя, във Вършец. Над 500 реализатори от 8 европейски страни ще показват своето благосъстояние от фолклорни и културни обичаи на откритата сцена на НЧ “Христо Ботев- 1900 “ в града. Участниците са от 25 състава от България, Сърбия, Румъния, Украйна и за пръв път в историята на фестивала – от Гърция, Полша, Унгария и Холандия.
Форумът ще стартира с дефиле и първа фестивална вечер, с участници от България, Сърбия, Румъния и Унгария. Началото е в 17 часа.
В неделя началният час на представянето е 10. След дефилето на участниците е концертът на групи от България, Полша, Украйна, Гърция и Холандия.
От 17 часа, с дефиле на участниците, ще се открие втората фестивална вечер. В нея ще се включат сформира от България и Сърбия.
Международният фолклорен фестивал „ Пъстра огърлица” няма спортен темперамент. Всички сформира ще получават статуетки и грамоти за присъединяване, както и самостоятелни документи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР