Седмото издание на Алея на книгата - София започва днес,

...
Седмото издание на Алея на книгата - София започва днес,
Коментари Харесай

Тест за грамотност предлага "Алея на книгата - София"

Седмото издание на " Алея на книгата - София " стартира през днешния ден, а неговото публично начало ще бъде обещано от 17.00 часа в особено обособения книжовен ъгъл до паметника на Алеко Константинов на бул. " Витоша ". Изложението продължава до 15 септември и в него се включват над 70 издателства, оповестяват уредниците.

Програмата предлага срещи с писатели като Ангел Игов, Светослав Т. Тодоров, Димитър Тонин, Добри Божилов, Романьола Мирославова и Камелия Кучер. На сцената ще излезе и Свилен Ноев от " Остава ", с цел да показа биографичната книга на групата " аз Остава " на издателство Scribens.

Тазгодишното издание предлага и безвъзмездни проби по просветеност. На 14 септември (събота) от 15.00 до 17.00 часа, всеки, искащ да ревизира знанията си по български правопис и пунктуация, може да направи диктовка или да реши езиков текст, както и да се съветва с млади учени от Българска академия на науките за най-често допусканите неточности. Участниците ще си тръгнат със стикери " Написаното остава. Пиши вярно! ", които могат да залепят върху табели или надписи на обществени места, в които открият правописни неточности. Тези, които се оправят най-успешно, ще получат награди. Тестовете са вероятни с помощта на съдействието на Института за български език " Проф. Любомир Андрейчин ".

Програмата за най-малките включва срещи с Петя Александрова и нейната стихосбирка " Как да порасна ", с Катерина Нейнска и Светломира Минкова и тяхната нова книга " Фен и Бибит в Приказната гора " и концерт на детска вокална група " Сладки пуканки " към Националния замък на децата.

Седмото издание на " Алея на книгата - София " ще се реализира в пешеходната част на бул. " Витоша ", сред бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Узунджовска ". Шатрите, в които ще са ситуирани издателствата, ще работят всеки ден от 10.00 до 20.00 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР