Седмокласниците учат определения, с които се занимават студентите по българска

...
Седмокласниците учат определения, с които се занимават студентите по българска
Коментари Харесай

Седмокласниците се учат на всичко друго, но не и на грамотност, смята езиковед

Седмокласниците учат избрания, с които се занимават студентите по българска лингвистика в трети курс в университета. Учат комплицираните глаголни времена, градежа на изречението и типовете фрази. Но учениците не учат това, което на следващия ден ще им би трябвало в живота, а точно да бъдат грамотни ", сподели през днешния ден пред Би Ти Ви езиковедът от Софийския университет доцент Владислав Миланов.

Коментарът му беше във връзка противоречива задача от изпита по български и литература, дадена на седмокласниците при започване на седмицата. Става въпрос за задача за разкриване на 14 неточности. В нея участва думата " елементарно портативна ", а разногласието е дали се написа като една или две думи, когато се отнася за бутилка.

Според Миланов не се обръща внимание на диктовките в учебно заведение и се оказва, че от учениците се изискват неща, за които не са готови. " Поздравявам всички тези седмокласници, които са се справили със задачата и съм сигурен, че не са малко. Не бива обаче да ги слагаме в такава обстановка, тъй като това не е обект на тяхното образование. Учебниците им на никое място не слагат акцент върху правописа ", заключи езиковедът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР