Седмокласниците се явиха на втория изпит от Националното външно оценяване.

...
Седмокласниците се явиха на втория изпит от Националното външно оценяване.
Коментари Харесай

Седмокласниците решаваха задачи от Вариант 1 на матурата по математика

Седмокласниците се явиха на втория изпит от Националното външно оценяване. Учениците изложиха знанията си по математика, за което имаха два часа и половина.

В класните стаи влязоха за изпит над 61 хиляди възпитаници от близо 1700 учебни заведения. Както и на препитването по български език и литература, те трябваше да пишат с черен химикал, защото за първа година работите ще се ревизират електронно.
Седмокласниците се явяват на изпит по математика Оценката ще взе участие в образуването на бала им за кандидатстване в гимназия
Резултатите ще бъдат оповестени до 27 юни. Оценката от матурата по математика през днешния ден ще взе участие в образуването на бала им за кандидатстване в гимназия. Учениците ще избират от близо 2500 паралелки.

Заради ограничения за сигурност до предаването на всички работи достъпът до постройката е стеснен. И на изпита по математика, както и по български преди два дни, беше изтеглен Вариант 1. Учениците обаче не знаеха какво се крие зад него до започването на теста.

Ученикът Мартин Емилов ще написа с гипс, откакто преди дни си счупил дясната ръка.

Заради случаи като този родители упорстват да има и втора дата за Националното външно оценяване.

" Децата ще са доста по-спокойни, уверени, а може и въпросите да са по-коректни ", прецизира майката Ирена Иванова.

Директори допускат, че сходна организация ще бъде сложна.

" Но откакто за висшите образователни заведения има няколко предварителни изпита, въпрос на време е това да се приложи, изключително в случай че се промени формата на изпита дружно с електронното му осъществяване ", счита шефът на 119 СУ Диян Стаматов.
Езиковед: Учат седмокласниците на всичко друго, само че не и на просветеност Как е била позволена грешката в теста по БЕЛ след седми клас?
Този изпит поставя края на Националното външно оценяване за 7 клас и началото на акцията по кандидатстване. Тя ще се организира от 3-ти до 5ти юли - за първи път единствено електронно. Семействата, които не употребяват интернет, може да попълнят формулярите онлайн от учебните гнезда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР