Седмокласниците пишат по вариант номер 1 на изпита по български

...
Седмокласниците пишат по вариант номер 1 на изпита по български
Коментари Харесай

Седмокласниците пишат по вариант номер 1 на изпита по БЕЛ

Седмокласниците пишат по вид номер 1 на изпита по български език и литература . В 07:00 часа в Министерството на образованието беше изтеглен вид номер 1 , оповестиха от Българска национална телевизия.

Различното в провеждането на изпита тази година е, че той няма да се състои от два модула. Той ще има две елементи, които ще бъдат с обща оценка. В първата част ще има 25 задания . 18 от тях ще са със структуриран отговор.

На другите 6 задания децата би трябвало да напишат къс свободен отговор. Само на една задача могат да напишат малко по-разширен свободен отговор. Втората част се състои от преразказ с дидактическа задача .
 61 000 седмокласници се явяват на външно оценяване по български език
61 000 седмокласници се явяват на външно оценяване по български език

В 7 часа сутринта в зала 5 на МОН ще бъде изтеглен разновидността

Изпитът ще се ревизира електронно . За това на всеки лист ще има баркод, който да може да се сканира. Това е повода да се написа с химикал с черен цвят .

По думите на зам.-министър Таня Михайлова е значимо учениците да са спокойни и да се насочат към наличието на този изпит. " Понякога, сякаш бягаме от тематиката за наличието вътре за това, което се слага като задания и за това, какво би трябвало да направи един възпитаник, с цел да успее. Аз считам, че би трябвало да работи по всички задания, да се концентрира, да е оптимално съсредоточен и да има вяра в себе си ", изясни Михайлова.
 МОН наказа трима специалисти поради неверното класиране на седмокласниците през юли
МОН наказа трима специалисти поради неверното класиране на седмокласниците през юли

Ваня Кастрева е осъдена с неодобрение

Над 61 000 седмокласници ще се явят на изпитите по български език и математика . Малка част от тях ще положат изпит по избор по непознат език.

Резултатите ще са подготвени до 27 юни. Заявленията за присъединяване в класиране в гимназиите ще се подават от 3 до 5 юли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР