Седмокласник от Софийската математическа гимназия е скрил теста си по

...
Седмокласник от Софийската математическа гимназия е скрил теста си по
Коментари Харесай

Седмокласник от СМГ скри теста си по математика за гимназиите: работата му е анулирана, квесторите - наказани

Седмокласник от Софийската математическа гимназия е скрил теста си по математика от изпита за гимназиите, подписал се е пред квесторите, че го е предал, а по-късно един от родителите го е върнал в СМГ. Работата му е анулирана, а квесторите са дисциплинарно осъдени. За случая описа началничката на Регионалното ръководство на образованието към МОН в София град Ваня Кастрева на днешна конференция за изнесеното първо класиране в отговор на въпрос от OFFNews.
 СМГ разгласява лист на отказалите се претенденти от гимназията в отговор на подозренията за укриване тук-там  Приемът в СМГ потъна в мъгла  Най-важният изпит за банкет в 5. клас в СМГ може да е бил злепоставен. МОН стартира инспекция по сигнал от OFFNews  Тайната и явната част от най-важния изпит за СМГ поставени в един плик
Медията ни получи получи сигнал за случилото се в деня след изпита - 19 юни - и сезира министъра на образованието и науката. Красимир Вълчев разпореди инспекция. Днес пристигна и общественото удостоверение за случилото се от контролния орган за учебните заведения в София - РУО - София-град.

Момчето се явява на националното външно оценяване по математика в СМГ, където е учило до момента. След събирането на работите от всички възпитаници излиза наяве, че една липсва. От гимназията се обаждат на представители на компанията, която поддържа видеонаблюдението и гледат записите. В стаята с въпросния възпитаник се вижда ясно по какъв начин той поставя в раницата си огромния кафяв плик. Той съдържа: отговорите на първата част от теста, запечатани настрана в огромен бял плик; дребния бял плик с идентификационната бланка и отговорите от втората част.

OFFNews реагирахме незабавно със сигнал до министър, тъй като по информацията ни в началото в учебното заведение работата се е водела изгубена . При изгубена работа ученикът получава оптималния брой точки от изпита. При изнесена от него и компрометирана - както се е случило - работата се анулира .

Работата е била върната от един от родителите на момчето и е била анулирана. Тоест то получава нула точки на изпита и може да се бори за класиране единствено с резултата си от изпита по български език и литература.

Според сигнала, който получихме в OFFNews, двамата квестори в стаята са се подписали, че са получили работата - което удостоверява версията за изгубване . Днес Кастрева изрично отхвърли това да е правилно. Заяви, че те са дисциплинарно осъдени, тъй като са разрешили момчето да се разпише, че е предало работата си, само че че те не са се разписали, че са приели работата. Попитахме по какъв начин е допустимо да не я получат и да му разрешат да се подпише,  че я е предало. Отговорът ѝ беше, че записите демонстрират, че в този миг е станала блъсканица - няколко деца станали, с цел да предадат работите си - и квесторите може би не са разбрали, че една работа липсва.

Какво е наказването на двамата учители Кастрева не можа да посочи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР