Седмокласничка от Карлово спечели първо място в най-масовото състезание за

...
Седмокласничка от Карлово спечели първо място в най-масовото състезание за
Коментари Харесай

Ученичка от Карлово грабна национален приз в IT състезание

Седмокласничка от Карлово завоюва първо място в най-масовото съревнование за програмиране за възпитаници. Лилия Дунеловска от Средно учебно заведение „ Васил Левски “ пребори конкуренцията в националния кръг на конкуренцията IT Знайко. Организатор на надпреварата е съдружие " Образование и технологии " в Бургас и се организира с поддръжката на Майкрософт - България.

С авторски дизайн, герои и текст, като употребява седем стратегии, измежду които два езика за програмиране, Лилия завоюва журито и публиката с плана си на тематика „ Рожден ден “. Възпитаничката на най-голямото карловско учебно заведение се съревноваваше с 20 възпитаници в своята възрастова група. Тя създаде проект- игра в границите на 120 минути, с предоставени от уредниците запаси, без интернет.

Предоставена бе опция на учениците от 1. до 8. клас да ползват нововъведения за решение на сложени тематични задания в региона на компютърните технологии.

През 2017 година Лилия Дунеловска завоюва премията „ Техническа трудност “, а в този момент и най-високия приз - първо място на национално съревнование.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР