Седмият кръг в efbet Лига стартира в петъчния следобед с

...
Седмият кръг в efbet Лига стартира в петъчния следобед с
Коментари Харесай

Берое гостува в София в преследване на четвърта поредна победа

Седмият кръг в efbet Лига започва в петъчния следобяд с мач, в който има изявен любимец. След три следващи победи – над Дунав, Левски и Ботев Пловдив – Берое гостува на Царско село и триумфът за заралии наподобява повече от наложителен.

Двубоят започва в 18,00 часа и ще бъде излъчен директно в ефира на NOVA SPORT, а в GONG.BG по традиция ще проследим неговото развиване минута по минута.

Тази среща ще има и своята сантиметална стойност за домакините, които за първи път ще играят на своя стадион „ Царско село”. Преди нейното начало старши треньорът Никола Спасов изрази убеденост, че успеха е изцяло допустима за неговите момчета. Повод за оптимизъм наставникът има и поради интензивността на трансферния пазар, където „ царете” съумяха да привлекат чартърен от Лудогорец полузащитника Серкан Юсеин.

За конфликта с летящия високо Берое новаците в елита не знаят в цялостна степен дали ще могат да разчитат на контузените Диас и Йордан Минев. Двамата упражняваха на омекотен режим през седмицата. Трайно контузен пък е Андерсон.

За Берое с травма продължава да бъде Георги Ангелов, само че пък Александър Томаш може да разчита възобновеното крило Вандерсон. Звездата Мартин Камбуров пък ще направи всичко допустимо, с цел да означи своя 223-и гол в българското състезание.

Статистиката преди мача:

- равенството 1:1 с Етър изкачи Царско село на най-високата позиция във краткотрайното класиране, която са заемали, откогато се подвизават в елита – 10-ото място.

- Георги Минчев стана първият българин, който се разписа за "царете " след трите гола на холандеца Родни Антуи до момента. Последният гол на централния нападател в елита бе за Литекс на 11 април 2015 година при домакинско 1:1 с Берое.

- Дебютиралият в предишния кръг за отбора Антон Карачанаков няма гол в елита от близо 2 години, като за последно се разписа с екипа на Берое на 15 септември 2017 година за 2:1 против Етър на „ Ивайло”. Оттогава крилото изигра 32 следващи турнирни мача без попадение.

- Царско село може да стане 38-ият друг клуб, против който се разписва Мартин Камбуров. Последните „ жертви”, които голмайстор №2 в историята на българския клубен футбол прибави в „ колекцията” си в последните 3 сезона, бяха Дунав, Септември София, Ботев Враца и Витоша. Той обаче пропусна да го направи против Арда в третия кръг.

-Берое е единственият отбор, който е в серия от 3 следващи победи в шампионата, а 2:0 над Ботев Пд в предходния кръг бе 50-ата победа в треньорската кариера на Александър Томаш в 112 мача в елита

- В предишния кръг гвинеецът с белгийски паспорт Ибрахима Конте записа първия си мач в елита

БАЛАНС

В Първа лига: не са играли до момента

Царско село като хазаин: не са играли досега
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР