Седмици преди своя 95-и рожден ден, бившият президент на САЩ

...
Седмици преди своя 95-и рожден ден, бившият президент на САЩ
Коментари Харесай

Джими Картър препоръчва дипломация и взаимно уважение с Иран

Седмици преди своя 95-и рожден ден, някогашният президент на Съединени американски щати Джими Картър изясни, че не има вяра да може да е ръководи най-силното президентство в света и на 80 години , оповестяват Time, The Hill и AJS.

Картър, който по-рано тази година стана най-дълго живелият президент в историята на Съединени американски щати , не обвърза мненията си с никой от своите сътрудници демократи, които се кандидатират за президент, само че двама водещи претенденти за 2020 година, Джо Байдън и Берни Сандърс, ще навършат 80 години по време на президентството, в случай че ги изберат. Байдън е на 76 години, а Сандърс е на 78 години.

" Надявам се, да има възрастова граница ", разяснява Картър през смях, до момента в който отговаряше на въпроси на публиката по време на годишния си отчет в Центъра Картър в Атланта. " Ако бях единствено на 80 години, в случай че бях 15 години по-млад, нямам доверие, че бих могъл да поема отговорностите , които имах, когато бях президент. "

" Трябва да можете да преминавате от една тематика в различен и да се концентрирате съответно върху всяка от тях и по-късно да ги обедините изцяло ", добавя Картър.

" Нещата, с които се сблъсквах във външната политика , не мисля, че бих могъл да се оправя с тях и на 80 години. На 95 години няма по какъв начин, даже вървя мъчно ", добавя той с усмивка.

Коментарът идва на фона на вътрешен либерален спор по отношение на това дали терзанията за възрастта на претендента са почтена игра. Особено внимание е обърнато на Байдън, негови гафове и прекъсване по време на изявления и диспути.

Картър предизвести демократите да не се отклоняват прекомерно надалеч вляво и да не се изключват гласоподавателите, които не харесват президента Тръмп. Въпреки това той съобщи, че към момента не е решил, само че номинираният би трябвало да отстоява мира и правата на индивида .
 Джими Картър: Съединени американски щати са най-войнствената нация в историята на света
Джими Картър: Съединени американски щати са най-войнствената нация в историята на света

Тръмп се обадил на някогашния президент Картър да си поговорят за Китай

" Един от главните фактори, върху който обмислям, е кой може да победи Тръмп ", добавя той, въпреки да декларира, че ще гласоподава за всеки, който демократите в последна сметка предлагат.

Картър разяснява, че макар реториката си, Тръмп наподобява няма огромно предпочитание да стартира война, " това одобрявам, само че не ме питайте какво още одобрявам . "

Относно спорът сред Саудитска Арабия и Иран , Картър изясни, че е по-приятелски надъхан към Иран, в сравнение с е Тръмп, като отбелязва, че Саудитска Арабия е подкрепяла доста от политиките му, до момента в който той е бил в Белия дом.

" Мисля, че можем да разгадаем казуса с дипломация и това е, което един президент би трябвало да направи . Намерете някой, който да приказва с Иран с взаимно почитание . Но нямам явен отговор от коя страна би трябвало да изберем. "

Въпреки рецензиите си към Тръмп, Картър остава оптимист за бъдещето на Америка . " Все още имам цялостна убеденост, че в случай че бъде обещано задоволително време, Съединени американски щати ще разрешат проблемите си. Винаги сме били в положение да вършим това в предишното, постоянно когато сме се сблъсквали с сложни въпроси. Съединените щати към момента имат тази вродена мощ . "

Той предизвести американците против последствията от непрекъснатите военни спорове . Китай, главният стопански и геополитически съперник на Съединени американски щати, е прекарал четири десетилетия в мир, откогато Картър е нормализирал връзките с Пекин. " Китай е похарчил трилиони долари за инфраструктура и обучение , до момента в който Съединени американски щати са похарчили съответните суми за военни задължения ", добавя Картър,

" Това демонстрира разликата сред мира и войнат а ", изяснява той, добавяйки по-късно, " просто желая да подкрепям света в мир . "

Картър от дълго време подлага на критика отношението на Израел към палестинците , даже до момента в който и двете съществени американски партии по-внимателно се отнасят към съюза на Съединени американски щати с Израел. Докато Израел гласоподава, Картър недоволства, че връщането на премиера-хардлайнер Бенямин Нетаняху на власт може изцяло да " завърши мирния развой " .
 Картър прикани Доналд Тръмп да не употребява нуклеарни оръжия
Картър прикани Доналд Тръмп да не употребява нуклеарни оръжия

Моля се да резервира страната в мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР