Седмицата започва със среща между служебния премиер Димитър Главчев и

...
Седмицата започва със среща между служебния премиер Димитър Главчев и
Коментари Харесай

Седмицата започва със среща между служебния премиер Димитър Главчев и президента Румен Радев

Седмицата стартира със среща сред служебния министър председател Димитър Главчев и президента Румен Радев на " Дондуков " 2, след която ще стане ясно дали ще има и какви рокади в назначеното неотдавна служебно държавно управление.

На сгледата президентът би трябвало да чуе от служебния министър-председател кого предлага за поста министър на външните работи.

Първо поста зае Стефан Димитров, по-късно Главчев изиска промяната му с Даниел Митов. Заместник-председателят на ГЕРБ в това време отдръпна номинацията си. А по-късно служебният министър председател съобщи, че избира персонално да поеме позицията.

" Ако президентът издаде декрет да поема Външно министерство, ще нося отговорността и за него. В настоящия състав с министър Димитров, цялата политическа отговорност я поема президента Радев ", съобщи в събота Главчев.

Президентът отговори – макар че решението е " авангардно ", ще организира последна среща с Главчев в понеделник заран. Той посъветва премиера да намерения още малко, само че даде обещание да се съобрази с избора му.

" Обикновено в една такава обстановка, когато премиера е и външен министър, това значи, че страната е в извънредно нестабилна политическа обстановка. От толкоз доста професионални дипломати има България, които са горделивост за нас в професионално отношение, да няма кой да сложат за външен министър не ми се коства евентуално ", разяснява в неделя вицепрезидентът Илияна Йотова.

Очаква се рокадите в служебния кабинет да са две – при министрите на външните работи и на земеделието.

Ако Главчев е хладнокръвен, би трябвало двата указа за промени в състава на служебния кабинет да бъдат обнародвани още във вторник в Държавен вестник.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР