Седмицата започва със слънчево време. В следобедните часове в понеделник

...
Седмицата започва със слънчево време. В следобедните часове в понеделник
Коментари Харесай

Седмицата започва с жеги и опасност от пожари

Седмицата стартира със слънчево време. В следобедните часове в понеделник ще бъде горещо. След пладне ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планинските региони ще превали кратковременно.

Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, заяви дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от организация " Фокус ".

По Черноморието ще е най-вече слънчево и топло. Ще духа сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 31°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 26 - 28°.

В планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там в масивите от Западна и Централна България ще превали кратковременно. Ще духа сдържан до мощен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 16°.
Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за месеца.

През идващите дни времето ще се задържи без основна смяна - най-вече слънчево, в следобедните часове с краткотрайни нараствания на облачността. Ще остане горещо, с оптимални температури над 30°, тук-там ще доближават 35°-36°. Вятърът от изток-североизток ще се резервира, ще е слаб до сдържан, в Източна България - по-често сдържан.

Екстремален показател за пожароопасност е в действие тук-там в 11 области на страната през днешния ден. Индексът обгръща територии от областите София, София - град, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Сливен, Благоевград и Ловеч. Екстремалният показател значи, че са вероятни бързо разпространяващи се доста мощни пожари с замесване на дървесните корони.

Много огромен показател за пожароопасност има в други сектори от същите райони, както и в елементи от областите Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра. Този показател значи, че са вероятни доста мощни пожари с отчасти или цялостно замесване на дървесните корони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР