Седмицата започва със слънчево време в почти цялата страна. По-значителна

...
Седмицата започва със слънчево време в почти цялата страна. По-значителна
Коментари Харесай

Снегът идва до края на седмицата

Седмицата стартира със слънчево време в съвсем цялата страна. По-значителна облачност през днешния ден, 12 ноември, се чака в Източна България, само че в хода на деня облаците ще се раздерат. Ниска слоеста облачност ще има по поречието на река Дунав.

Температурите тази заран са от минус 2 до 3 градуса в Западна България, 9-10 - в Източна. Следобед термометрите ще гонят 16-18 градуса, оповестява Нова телевизия.

В планините ще е слънчево на запад и облачно на изток. Температурите денем ще са 2-3 градуса по високите елементи и към 13-14 градуса в ниските.

Седмицата ще означи първия напор на приближаващата зима. Защитата на антициклона, която толкоз дълго държеше времето изсъхнало, най-сетне се пропуква. Комбинацията от два антициклона в Централна и Източна Европа основава условия за навлизане на мощна доза студен въздух от север-североизток. В същото време над Черно море се развива циклон, който ще донесе превалявания, както в Северна Турция, по този начин и при нас.

Нахлуването на студен въздух ще стартира в сряда. Освен захлаждане, в четвъртък чакаме и слаби превалявания. В планините, предпланинските региони и високите места на Източна България ще превали сняг . Съществена снежна завивка до края на тази седмица обаче не се чака.

Дневните температури в идващите 7 дни ще са от 10-12 градуса при започване на седмицата до едвам 7-8 градуса в петък, когато се чака да е най-студено.

Възможно е по-сериозни снеговалежи, в това число на ниските места, да паднат при започване на идната седмица.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР