Седмицата започна с палатков лагер на привърженици на ЦСКА пред

...
Седмицата започна с палатков лагер на привърженици на ЦСКА пред
Коментари Харесай

Клубове от цялата страна излизат на протест пред БФС

Седмицата стартира с палатков лагер на последователи на ЦСКА пред постройката на футболния съюз. Фенове на „ армейците “ се заканиха да стоят там безсрочно, до момента в който не се стигне до смяна на настоящето управление, което макар свикания конгрес на 18 март, на който 76 делегати избраха Димитър Бербатов за президент, на процедура продължава да управлява българския футбол.

Протестът бе подсилен от „ мощните “ лица в ЦСКА, отпред със Стойчо Младенов и неговия щаб, както и от изпълнителния шеф на клуба Филип Филипов, който отнесе наказване от една година отвън футбола поради наличието си на Конгреса преди към две седмици.

В понеделник водачът на Сектор Г Иван Велчев-Кюстендилеца разгласи, че ще има по-голяма готовност на почитатели в петък пред Министерски съвет, а ден по-късно стана ясно, че митингът на клубовете от цялата страна ще се организира в четвъртък и ще бъде пред постройката на БФС в Бояна. В него ще се включат няколко регионални града с начинания по места. Да изразят недоволството си против недемократичното ръководство на Борислав Михайлов се приготвят почитатели и клубове от Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Пазарджик, Ямбол, Гоце Делчев, Благоевград и други.

Привържениците на двата най-големи клуба в Пловдив – Ботев и Локомотив, също се опълчиха на статуквото, а плакати с искане за оставка на Михайлов плъзнаха из цялата страна, написа Тема Спорт.

Междувременно, Бербатов подаде документи да бъде вписан като президент на БФС в Търговския указател, само че молбата му бе отказана след тъжба на Емил Костадинов в Софийски градски съд. Решението може да се апелира в границите на една седмица. Самият Бербатов, определен за президент от 76 делегати на 18 март, беседва и със притежателя на Левски Наско Сираков и старши треньора на „ сините “ Станимир Стоилов в опит да получи възможна поддръжка от тях в битката за президентския пост.

Припомняме, че Сираков поддържа Михайлов на Конгреса на 12 октомври поради 40-годишното им другарство, само че след това не остана удовлетворен от избора на Изпълком.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР